Guardonats al premi FLAMA ROTÀRIA 2020

Com tots els anys, el Rotary Club de València fa lliurament dels Premis Flama Rotària, guardó creat fa 35 anys, sota la màxima que una societat mostra la seua grandesa reconeixent als seus fills il·lustres.

D’entre les 24 candidatures presentades com a mereixedors de tal distinció, en aquesta trenta-sisena edició l’organització han sigut  designats:

A  Sr. José Miguel García Cortés com a mereixedor del guardó en la categoria de “Arts”.

Des del 23 de setembre de 2014 és director gerent de l’IVAM després d’haver sigut triat per un concurs internacional.

Doctor en Filosofia per la Universitat de València i professor de Teoria de l’art en la Facultat de Belles arts de la Universitat Politècnica de València, va ser director fundador del Espai d’Art Contemporani de Castelló des de 1998 fins al 2003 i director de la sala La Gallera en els anys 1997 i 1998.

És autor d’una desena de llibres com a Metròpolis visionàries (2014), Altres ciutats possibles (2012) Gilbert & George. Escenaris Urbans (2007) o Polítiques de l’espai. Arquitectura, Gènere i control Social (2006). També ha treballat com a editor de diferents publicacions i ha participat en nombrosos llibres col·lectius i catàlegs d’art contemporani.

Ha comissariat diverses exposicions temàtiques, com a Ciutat Total i Dolentes Calles en l’IVAM; Mitjanit a la Ciutat en ARTIUM; o Cartografies Dissidents organitzada per la Societat Estatal de l’Acció Cultural Exterior SEACEX, que va itinerar per ciutats com Santiago de Xile, Caracas, l’Havana, Buenos Aires, Lima o Mèxic DF, així com exposicions individuals d’artistes com Jeff Wall, Pepe Espaliú, Gilbert & George o Christian Boltanski, entre altres.

Cortés ha exercit la crítica d’art en nombrosos mitjans especialitzats i impartit cursos i conferències en diferents museus, universitats i centres d’art.

Des que està al càrrec de la direcció de l’IVAM, Cortés ha implementat nous criteris d’exhibició de la Col·lecció de l’IVAM, amb una sala permanent dedicada a Julio González i dues galeries (3 i 4) reservades a mostrar les obres d’art de la Col·lecció de manera continuada. Una dels senyals d’identitat del museu és la preocupació artística i sociocultural per l’àrea geogràfica del Mediterrani, amb la presència d’artistes de països del Magreb o Orient Mitjà. També ha introduït com a novetat els Casos d’Estudi que són projectes que vinculen el marc expositiu amb la investigació, documentació i anàlisi de l’obra d’artistes determinants en l’últim segle com Bruce Nauman o Grete Stern.

A Sr. Francisco Corbí Ramón com a mereixedor del guardó en la categoria de “Ciències”.

Franc Corbí és Llicenciat en Dret amb Màster en Direcció i Gestió de centres educatius. Prové de diverses generacions familiars dedicades a l’educació, i ha dirigit durant més de 20 anys al costat de la seua família els tres centres del Grup British School Alzira, Xàtiva i Gandia, sent ell actualment el Director General del Grup Educatiu.

Hui dia és una de les persones més rellevants en el món de l’Educació en el panorama nacional a causa del seu gran i variada implicació en el sector educatiu. És des de fa més de 10 anys membre de la Junta Directiva Nacional de NABSS, l’Associació Nacional de Col·legis Britànics d’Espanya.

Posteriorment va ser nomenat membre de la Directiva Nacional i de la seua Executiva Nacional de ACADE, la patronal més important a Espanya d’educació privada, actuant com a vicepresident 1r a nivell nacional i és també vocal del Consell d’Estat d’Educació.

És professor convidat d’universitats com la VIU (Universitat internacional de València), organitzador de màsters educatius per a la Universitat Alfons X El Savi, i padrí de les promocions d’infantil i primària dels alumnes de la Universitat Cardenal Herrera CEU de València.

Ponent habitual en esdeveniments educatius a nivell nacional i internacional, co-creador de l’Escola de Pares amb Talent, organitzador de prestigiosos congressos educatius com EICE (Ensenyament d’Inglés en Centres Educatius) i director dels Premis Shakespeare, prestigiosos premis que s’atorguen al sector educatiu. A tota aquesta activitat del sector educatiu s’uneix la seua participació habitual en programes de televisió sobre educació i la seua secció fixa d’Escola de Pares amb Talent en Mediterrani Televisió en Llevant TV i Escola de Pares en 13TV a nivell nacional. Franc Corbí així mateix és propulsor de la campanya del Grup British Alzira-Xàtiva-Gandia llançada sota el lema “El Currículum ocult a examen”, que va tindre impacte en xarxes tant a nivell nacional com internacional.

Sol participar i col·laborar en iniciatives legislatives d’educació. Per això, ha participat en representació dels col·legis britànics d’Espanya en les normatives d’accés a la universitat de col·legis britànics, així com ha format part del comité d’experts en ensenyament privat en el Llibre blanc de l’Educació que es va començar a elaborar al juny 2017. Franc  Corbí també és membre, entre els trenta-tres empresaris, de EDARE, l’Escola d’Alt Rendiment dels Empresaris de l’Ensenyament Privat.

A  Sr. Enrique Silla Vidal com a mereixedor del guardó en la categoria de “Economia”.

Sr. Enrique Silla Vidal (València 1964) és llicenciat de Ciències Empresarials per la Universitat de València.

En 1994 va fundar JEANOLOGIA S.L., empresa que hui dirigeix i que en 20 anys s’ha convertit en el líder mundial de tecnologies ecològiques i sostenibles per al sector tèxtil. Ha enfocat Jeanología com una empresa de tecnologia aplicada a l’acabat de peces, principalment el dénim, endinsant-se un escaló més en la producció dels jeans. La forma en què transforma la indústria tèxtil és creant productes cost-eficients, sostenibles, innovadors, fàcils d’usar i assegurances per als treballadors.

JEANOLOGIA és una empresa on la innovació, els valors humans i el treball en equip es convertiren en els pilars principals. Van unir els seus somnis a un grup de professionals amb més de 30 anys d’experiència en tecnologia làser, i van decidir oferir solucions làser amb la màxima rendibilitat i sostenibilitat.

Hui dia, JEANOLOGIA és una companyia multicultural i multilingüe amb més de 120 tècnics i creatius amb una passió comuna: La innovació.

Situat a València (Seu central), Barcelona (fàbrica de producció de làser i OEM) i Izmir (centre de serveis i desenvolupaments). Jeanologia està hui composta per un equip amb àmplia experiència en làser i tecnologies ecoeficients. Des del nostre centre de producció de 1.700 m², s’han desenvolupat algunes de les més revolucionàries màquines làser industrials en el món. Això s’ha fet no sols per a la indústria tèxtil, sinó també per a tota mena d’aplicacions de qualsevol sector industrial.

Actualment JEANOLOGIA és líder mundial en el sector tèxtil i està present en tots els sectors industrials on el làser té cabuda. Per a això tenim una extensa xarxa de subsidiàries i distribuïdors repartits per tot el món. Més de 5.000 màquines fabricades avalen el nostre bon fer i la nostra passió per la tecnologia làser.

El divendres 21 de febrer de 2020 a les 21:*00h. a l’Hotel SH València Palace serà el dia del lliurament dels Premis Flama Rotària.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *