Dr. José Hoyo Rodrigo el President de la AICTEH d’Espanya convidat al Congrés Universitat 2020 a Cuba

El Dr. José Hoyo Rodrigo visita Cuba durant el Congrés Universitat 2020 com a President de l’Acadèmia Internacional de Ciències, Tecnologia, Educació i Humanitats (AICTEH) (https://academiadelasciencias.org), càrrec que ostenta des de 2009 i per tres mandats consecutius. El Dr. Hoyo és a més Professor Associat de la Universitat de València i Lletrat del Consell Jurídic Consultiu de València.

1

Segons les paraules del Dr. Hoyo “l’Acadèmia està formada per un conjunt de persones amb interessos en el desenvolupament i la investigació de diversos camps del saber. El títol engloba tots els àmbits, tant de les ciències com de les humanitats i l’educació. Ho conformen membres del cos acadèmic d’Espanya, membres il·lustres de la Xina, Europa, Àfrica, Turquia i el Marroc, delegacions als EUA, l’Equador, Mèxic, i ara a Cuba. Som un segment del saber que conjumina esforços per al desenvolupament de la ciència i de la cultura a tot el món”.

Entre les activitats fonamentals de la seua primera visita a Cuba com a President de la AICTEH va realitzar el 12 de febrer de 2020 la investidura de 19 acadèmics cubans als quals li va ser atorgada la condició de Membres d’Honor i Corresponents de la prestigiosa Acadèmia. Durant aquest acte també es va fundar la delegació cubana de l’Acadèmia i el Dr. Hoyo va nomenar a la Dra.C. Silvia Miriam Pell del Riu com a Delegada al capdavant d’aquesta delegació. La cerimònia va esdevindre com a part de les activitats del Congrés Universitat 2020.

2

Sobre aquesta cerimònia el Dr. Hoyo va assenyalar: “La investidura és l’acte solemne que culmina el procés de selecció i aprovació de nous acadèmics. Comença amb una postulació, l’acceptació dels estatuts per part dels aspirants i la valoració per mèrits del currículum dels aspirants. Una vegada són aprovades les propostes per la Junta de Govern a València, es realitza l’acte de presa de possessió o investidura a destacats investigadors cubans que han aportat als camps del saber com la cultura, la història, les humanitats, entre altres. Aquest acte ha tingut lloc en un dels immillorables salons del Palau de Convencions de l’Havana.”

En finalitzar l’acte, el Dr. Hoyo va sostindre una trobada amb la delegació cubana i va presentar a la seua Delegada, així com va expressar quina espera l’Acadèmia de la delegació recentment constituïda. Sobre l’acte de constitució d’aquesta nova delegació va dir: “Hui comença a caminar l’Acadèmia a Cuba amb tota la seua puixança, i estem amb la convicció que s’aconseguiran els objectius plantejats perquè és un escenari ideal per a irradiar el saber en tota Llatinoamèrica, un segment fonamental del món que és de parla hispana, que no oblidem que és la segona llengua del món, una posició que cal aprofitar per a expandir la cultura de la llengua espanyola, tresor que cal conservar.”

4

Referint-se a les expectatives de l’Acadèmia sobre la delegació cubana va assenyalar: “Espere que tota l’energia, el bon saber, el bon fer d’aquests professionals, docents, professors que formen la delegació de l’Acadèmia, al capdavant de la Dra.C. Silvia Miriam Pell del Riu, es faça realitat perquè vostés tenen moltíssima energia i iniciatives que l’Acadèmia, en la seua seu central, secundarà, i estic esperant que es facen els primers passos per a tornar novament enguany i poder valorar els avanços de la delegació. L’equip de suport a la Delegada Dra.C. Silvia Miriam Pell del Riu està integrat per persones de qualificadíssima condició i que treballaran amb èxit. Li ho assegure!”

El Dr. José Hoyo Rodrigo va sostindre durant la seua visita contactes amb altres institucions participants en el Congrés. Sobre aquesta experiència compta: “És interessant l’intercanvi que hi ha hagut amb diferents responsables d’universitat i centres educatius, no sols de Cuba sinó d’altres parts del món. Aquesta presa de contacte reflecteix que no podem estimar el que no coneguem. Ja ens hem compromés amb iniciar aliances comunes, que s’han de portar a efecte en breu.”

Respecte al Congrés Universitat 2020 va expressar: “Pense que és l’esdeveniment més important de l’orbe que se celebra en l’àmbit educatiu. Qualsevol institució que es pree està representada d’alguna forma en aquest macroevent que és multinacional. Reconec als seus responsables la bona iniciativa i l’execució d’aquest magne esdeveniment. No en va la inauguració va ser d’una qualitat artística insuperable que ens va sorprendre gratament a tots. Enhorabona als organitzadors i a tots vostés. Moltes gràcies a la terra germana de Cuba.”

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *