Educació treballa amb la idea de no tornar a les classes presencials

Les coses no estan del tot clares, el panorama general és de molta incertesa donada la crisi sanitària del coronavirus. Però cal posar-se en el pitjor dels escenaris. I la Conselleria d’Educació és el que ha fet. En la reunió mantinguda aquest dilluns amb representants dels directors tant de Primària com de Secundària, la consellera, Carmen Suárez, ha plantejat aqueixa opció: és probable que els col·legis no reòbriguen les seues portes ja aquest curs i cal organitzar el tercer trimestre amb aqueix escenari. La conselleria segueix per tant la mateixa línia que ha marcat la Universitat d’Oviedo, i la resta d’institucions del país, que acabaran el curs de manera online.

Així les coses, Suárez ha donat instruccions més clares de com realitzar la segona avaluació. I ara els centres tenen una setmana per a preparar la seua programació del tercer trimestre i remetre-la al Servei d’Inspecció, que ha de donar el vistiplau.

Aqueixa programació ha de tindre en compte diverses qüestions. En primer lloc, que serà totalment telemàtica. En segon, que al juny ha d’haver-hi una avaluació que tinga en compte les circumstàncies especials del curs. I, en tercer lloc, que cal tindre especial cura amb els alumnes que ara mateix no tinguen accés a Internet. El manat continua sent no avançar matèria, alguna cosa que sí que succeirà, per exemple, en segon de Batxillerat. Perquè si bé els canvis en la EBAU facilitaran una major opcionalitat i, per tant, asseguren que els alumnes es vagen a examinar de les matèries donades, els directors de Secundària s’han mostrat preocupats per oferir als alumnes la millor formació possible de cara al seu accés en la Universitat.

Sí que es tractarà, durant el que resta de curs, d’afermar coneixements i permetre que els alumnes que hagueren suspés alguna matèria puguen recuperar-la.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *