Els universitaris valencians acabaran el curs en format online, sense acudir a classe

Acord entre la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat i les universitats valencianes

La Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital i les rectores i rectors de les universitats valencianes han acordat aquesta setmana completar el curs en format online i activar sistemes d’avaluació a través de mitjans no presencials.

La consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha destacat “la fortalesa del sistema universitari públic valencià, la col·laboració i l’esforç que les universitats han realitzat des de l’inici de l’estat d’alarma, amb la finalitat de garantir la qualitat de la docència i l’atenció de l’alumnat”.

En aquest sentit, Pascual ha volgut subratllar que els acords aconseguits amb les universitats “garanteixen el desenvolupament del curs en les condicions òptimes perquè cap estudiant es veja afectat i que es pot finalitzar el curs amb garanties, dins de la situació d’excepcionalitat que s’ha produït” per la pandèmia del Covidien-19.

Des de la Conselleria i des de les universitats, segons ha afirmat, “hem considerat que és prioritari garantir la continuïtat del curs acadèmic i enviar un missatge de tranquil·litat a l’alumnat i al professorat”.

L’altre país europeu més afectat per la pandèmia de coronavirus és Itàlia. I el seu govern té previst aprovar un decret llei per a regular la finalització del curs acadèmic amb la intenció de preparar el retorn de manera presencial al setembre. Com? El somni dels estudiants més ganduls. Amb un aprovat general per a tots els alumnes, sense importar les qualificacions dels últims exàmens.

L’examen equivalent a la nostra Selectivitat -maturità per als italians- podria ser oral, d’una hora de duració i a través d’alguna plataforma online segons ha assenyalat la ministra d’Educació, Lucia Azzolinia.

Un comentario sobre “Els universitaris valencians acabaran el curs en format online, sense acudir a classe

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *