No haurà aprovat general per als estudiants per la pandèmia del coronavirus

El Consell Escolar de l’Estat recomana evitar les repeticions de curs i avaluar els coneixements dels alumnes fins a final d’abril

Davant la conjuntura de l’estat d’alarma motivat per la malaltia Covid-19, el curs escolar no s’estendrà mes allà de juny. Els alumnes avançaran continguts fins a final d’abril, seran avaluats de les matèries impartides en classe i online, segons les circumstàncies de cada alumne per a reduir les conseqüències de la bretxa digital però no hi haurà un aprovat general, com va plantejar el Sindicat d’Estudiants i com té previst fer Itàlia. A més, s’evitaran les repeticions de curs, però no se suprimiran.

Són les conclusions més importants de la Comissió Permanent del Consell Escolar de l’Estat que aquest dimarts va desestimar la proposta de suprimir les repeticions aquest curs com a mesura “excepcional” davant la suspensió de les classes presencials per la pandèmia del coronavirus, segons Europa Press.

La proposta havia sigut presentada per la Confederació Estatal d’Associacions d’Estudiants CANAE, i sol·licitava “modificar la normativa necessària de manera excepcional perquè durant el present curse cap estudiant repetisca curs”.

No obstant això, la comissió permanent del Consell Escolar de l’Estat ha donat el seu vistiplau a la recomanació proposada pel seu president, Enrique Roca, per a limitar la repetició aquest curs com una cosa realment extraordinària” davant les “circumstàncies especials de la pandèmia”.

En total, els sindicats d’ensenyament, patronals, organitzacions de mares i pares d’alumnes i estudiants havien presentat quasi un centenar d’esmenes a un esborrany redactat per Escoles Catòliques i tècnics del Consell que aquest dimarts se sotmetia a votació. El document aprovat finalment recull algunes d’aqueixes propostes, que es remetran al Ministeri d’Educació i Formació Professional, encara que no són vinculants.

El ministeri de dirigeix Isabel Celaá rebrà aquests suggeriments abans de la reunió telemàtica de la Comissió General d’Educació que aquest dimecres presidirà el secretari d’Estat d’Educació, Alejandro Tiana, i en la qual participaran els viceconsejeros de totes les comunitats autònomes.

Aquesta trobada precedeix a una nova reunió de la Conferència Sectorial d’Educació, amb la ministra Isabel Celaá i els responsables autonòmics, dimecres que ve 15 d’abril on abordaran conjuntament el tancament del curs escolar i les opcions per a avaluar als estudiants enguany si es prolonguen les mesures de confinament per a contindre la pandèmia del coronavirus.

Entre les recomanacions que trasllada el Consell Escolar de l’Estat està no prolongar el calendari acadèmic durant el mes de juliol. La comissió permanent ha rebutjat aquesta possibilitat, i opta per apurar el mes de juny per a concloure el curs 2019-2020.

L’òrgan consultiu que integren representants de tota la comunitat educativa també ha desestimat la proposta del sindicat CSIF perquè les proves d’accés a la universitat, l’antiga Selectivitat, tinguen una data única en el conjunt d’Espanya.

El Ministeri d’Educació i les comunitats autònomes van acordar fa dues setmanes celebrar la denominada Prova de Batxillerat d’Accés a la Universitat (EBAU) entre el 22 de juny i el 10 de juliol, després de posposar la prova després de la declaració de l’estat d’alarma. La majoria de les comunitats, a més, ja han establit el calendari dels exàmens.

El Consell Escolar de l’Estat també recomana que siguen avaluables les tasques que els estudiants estan realitzant en els seus domicilis durant el confinament, encara que s’ha acceptat una esmena presentada per CCOO per a tindre en compte les “condicions tecnològiques i de connectivitat” en les llars de cada alumne, de manera que la “bretxa digital” no supose un motiu per a “l’avaluació negativa dels aprenentatges i les competències”.

Un comentario sobre “No haurà aprovat general per als estudiants per la pandèmia del coronavirus

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *