‘Aprendo en casa’, la web del Ministeri d’Educació per a seguir el curs mentre dure l’estat d’alarma

Té tres grans seccions: docents, famílies i comunitats autònomes

Imagina trobar en Internet un portal que facilita l’accés a diferents recursos, eines i aplicacions al professorat, famílies i alumnat per a la continuïtat de l’activitat educativa durant el període de suspensió de les classes presencials a causa de l’estat d’alarma provocat pel coronavirus Covid-19. Aqueix és l’objectiu de la pàgina web que ha posat en marxa el Ministeri d’Educació i Formació Professional (MEFP) web. Es diu www.aprendoencasa.educacion.es

Amb aquesta web, el MEFP vol facilitar l’accés als recursos educatius que s’utilitzen específicament per als processos d’educació o aprenentatge a distància i que s’inclouen en el projecte EDIA, la Xarxa de recursos educatius oberts Procomún o els del Centre per a la Innovació i Desenvolupament de l’Educació a Distància (CIDEAD). També s’inclouen materials elaborats per les Comunitats Autònomes o entitats privades com a editorials o plataformes educatives.

Per a facilitar l’accés a la informació, la web està organitzada entorn de tres grans seccions:

  • Docents. Conté recursos d’utilitat per a professors de totes les etapes educatives prèvies a la Universitat (Infantil, Primària, Secundària Obligatòria, Batxillerat i Formació Professional). A més, s’ofereix informació sobre la formació oberta posada en marxa per l’Institut Nacional de Tecnologies Educatives i Formació del Professorat (INTEF) i altres iniciatives d’entitats privades, com a editorials o plataformes educatives, que posen els seus serveis a la disposició de la comunitat educativa.
  • Famílies. En aquest apartat s’ofereix als pares i mares informació sobre diverses eines, webs i aplicacions organitzades per etapa i àrea temàtica que poden ajudar-los a complementar la formació dels seus fills i filles i fins i tot a desenvolupar activitats lúdiques en família. Es pot trobar també informació sobre com accedir als continguts virtuals dels principals museus d’Espanya i del món.
  • Comunitats Autònomes. En aquesta secció s’inclouen les principals iniciatives desenvolupades per les comunitats autònomes per a ajudar i orientar al professorat sota la seua competència en aquestes circumstàncies extraordinàries.

Aquesta iniciativa del MEFP se suma a la programació especial Aprendemos en casa que des del dilluns 23 de març s’emet en TVE, un projecte impulsat pel departament que dirigeix Isabel Celaá per a facilitar l’aprenentatge en aquestes circumstàncies extraordinàries en les quals és important que els alumnes i alumnes mantinguen els hàbits d’estudi sense generar en les famílies una tensió afegida a la qual de per si mateix provoca la situació de confinament prolongat.

El Ministeri d’Educació i Formació Professional vol reconéixer i agrair l’enorme esforç que està fent el professorat per a aconseguir que tots els alumnes puguen culminar el curs escolar.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *