El suport de la UNESCO en matèria educativa davant la Covid-19

Proposa una Coalició Mundial, assistència tècnica i seminaris web per a funcionaris

En un context de tancament a gran escala dels centres escolars per a detindre la propagació de la Covid-19, l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO) col·labora amb els ministeris d’educació dels països afectats i interessats amb l’objectiu de garantir la continuïtat de l’aprenentatge per a tots els xiquets i tots els joves gràcies a altres conductes. La UNESCO proposa una resposta global amb una bateria de mesures:

Coalició Mundial per a l’Educació, amb la finalitat d’ajudar els països a ampliar les millors solucions d’aprenentatge a distància i arribar als xiquets i joves que corren major risc.

Assistència tècnica per a preparar i desplegar amb rapidesa solucions inclusives d’aprenentatge a distància, utilitzant tècniques d’alta i baixa tecnologia, així com mètodes tradicionals.

Seminaris web per a funcionaris del ministeri d’educació i altres parts interessades a compartir informació sobre els esforços dels països per a mantindre la provisió d’educació inclusiva en diferents contextos.

Amb un de cada cinc alumnes privats d’escola, la UNESCO mobilitza als ministres d’educació per a fer front a la crisi per la Covid-19. A més, planteja una selecció de recursos pedagògics digitals que els governs, centres escolars, docents i pares poden utilitzar per a proposar solucions als alumnes.

L’organisme proposa un repertori de plataformes nacionals d’aprenentatge per a afavorir la continuïtat del programa escolar. També, Aliances per a ampliar les capacitats nacionals i locals per a assegurar la provisió remota d’educació. Les organitzacions interessades a unir-se a la Coalició de la UNESCO que coincidisca amb les ofertes de servei i assistència amb les necessitats dels països han d’enviar un correu electrònic a: COVID19taskforce@unesco.org

D’altra banda, la UNESCO recorda que la meitat de la població estudiantil del món no assisteix a l’escola: D’ací la necessitat de llançar una coalició mundial per a accelerar el desplegament de solucions d’aprenentatge a distància.

Reunions virtuals a nivell de ministres per a l’aprenentatge de polítiques sobre els esforços per a iniciar i ampliar les respostes al tancament d’escoles, basant-se en l’èxit de la reunió ministerial virtual organitzada per la UNESCO el 10 de març.

290 milions d’estudiants sense classes per la Covid-19: la UNESCO divulga les primeres xifres mundials i es mobilitza per a donar resposta a la crisi.

Seguiment a nivell mundial dels tancaments nacionals o específics de centres escolars i la quantitat d’alumnes afectats.

En aquest enllaç pots consultar un mapa interactiu amb el seguiment mundial del tancament d’escoles per la pandèmia del coronavirus.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *