eAprendizaje: la web de la Junta d’Andalusia amb recursos per a professors, alumnes i famílies durant l’estat d’alarma

Recursos educatius digitals per a les Aules Virtuals i el BlogsAverroes

L’estat d’alarma provocat per la pandèmia de la Covid-19 ha motivat la suspensió de l’activitat presencial en els centres educatius. Per això, la Conselleria d’Educació i Esport de la Junta d’Andalusia ha posat a a la disposició de la comunitat educativa d’aquesta autonomia eAprendizaje, un espai web amb l’objectiu de facilitar la continuïtat dels processos d’ensenyament de manera telemàtica. Per a això s’ofereixen recursos i recomanacions al professorat, alumnat i famílies que s’aniran actualitzant. En el lloc web pots trobar serveis digitals:

  • BlogsAverroes. Blogs docents perquè el professorat dispose d’un espai web en el qual es pot mostrar continguts i propostes d’activitats, amb possibilitat d’interacció amb l’alumnat a través dels comentaris. ​El professorat dels centres educatius andalusos pot crear els seus blogs iniciant sessió amb el seu usuari i clau Idea (Sèneca).
  • Plataforma Moodle Centres, desplegada per la Conselleria d’Educació i Esport, amb informació general sobre les seues característiques, forma d’accés i gestió.
  • Plataforma MoocEdu, que conté MOOC per al desenvolupament de la competència digital de l’alumnat.

Aula Virtual de Formació del Professorat, en la qual s’ofereixen cursos tutoritzats i en obert amb propostes específiques per a la docència online.

Recursos educatius digitals per a dotar de contingut a les Aules Virtuals, BlogsAverroes o altres eines que haja triat el professorat. Inclou un Catàleg de Recursos organitzat per àrees de coneixement i etapa o tipologia d’ensenyament, un Banc de Recursos i les Col·laboracions Externes proposades per una sèrie d’entitats que han posat els seus recursos a la disposició del professorat.

Recursos formatius docents sobre l’ús d’eines digitals, estructurats en: formació en Moodle Centres, en BlogsAverroes, ús d’eines de Sèneca i per a l’elaboració de recursos propis per part del professorat.

Recomanacions per al professorat especialment dirigides a la pràctica docent durant el període de suspensió de l’activitat presencial.

Recomanacions per a les famílies de caràcter general i en relació amb la continuïtat del procés d’aprenentatge durant el període de suspensió de l’activitat presencial.

Innovació, amb les propostes dels Programes per a la Innovació i els reptes proposats des d’aquests Programes, amb el seguiment en Twitter.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *