“Concertados” afirma que el Govern està aprofitant l’estat d’alarma per a accelerar l’aprovació de la LOMLOE

La Plataforma alerte de les presses per introduir esmenes sense consens que limitarien la llibertat d’ensenyament

Els representants de la Plataforma “Concertados”, entitat constituïda per Escoles Catòliques (FERE-CECA i EyG), CECE (Confederació Espanyola de Centres d’Ensenyament), CONCAPA (Confederació Catòlica Nacional de Pares de Família i Pares d’Alumnes) i COFAPA (Confederació de Pares d’Alumnes), i en la qual també estan integrats els sindicats majoritaris de la concertada FSIE (Federació de Sindicats Independents de l’Ensenyament) i FEUSO (Federació d’Ensenyament de la Unió Sindical Obrera), i oberta a noves adhesions, es va reunir aquest dilluns davant la decisió de la Mesa del Congrés de no voler acceptar un ajornament del tràmit de presentació d’esmenes. En un comunicat, la Plataforma afirma que aquesta actitud és “poc elegant i manifesta un dèficit democràtic inadmissible”.

Segons Concertados, la pressa del Govern sembla obeir, no sols al seu desig que la llei puga posar-se en pràctica ja el curs que ve, sinó a la seua possible intenció d’introduir esmenes només consensuades pels socis de Govern i que limitarien la llibertat d’ensenyament. A més, revelaria el seu propòsit d’escamotejar a l’opinió pública el debat sobre una llei essencial que no gaudeix de consens en la comunitat educativa, evitant de pas possibles actuacions públiques contràries d’una part important de la societat.

Durant tots aquests dies de confinament per la pandèmia de la Covid-19, el Ministeri d’Educació i Formació Professional (MEFP) ha defensat que, davant una situació excepcional com la que estem vivint, les mesures i solucions han de ser també excepcionals. Concertat sol·licita que s’aplique aquest mateix criteri a l’aprovació de la Llei orgànica de Modificació de la LOE (LOMLOE): que es paralitze la seua tramitació fins que s’alce l’estat alarma i puga restablir-se la normalitat. Amb això, argumenten, “es permetrà a la societat i a la comunitat educativa participar en el debat d’una llei d’aquest calat. Si el Govern persisteix en l’actitud d’aprofitar al seu favor un moment tan crític i excepcional, serà difícil continuar per les vies del diàleg i de la col·laboració davant el que entenem és un exercici d’autoritarisme sense precedents. Ni és el moment ni són les formes de conducta per a aprovar una nova Llei d’Educació”.


El contingut del comunicat carrega contra el Ministeri i qualifica de “unilaterals” aquestes mesures “que desperten sospites, no ajuden a aconseguir el Pacte Escolar que demanda i necessita la societat”. És més, la Plataforma “Concertados” sol·licita que els pactes d’Estat que busca el Govern per a facilitar la reconstrucció social i econòmica del país després de la pandèmia de coronavirus, incloguen també les qüestions educatives. Això serviria per a aconseguir una reforma consensuada, centrada en els problemes reals que té l’ensenyament d’aquest país i llavors, només llavors, estarem preparats per a una llei educativa de tots i per a tots”, conclou.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *