El Ministeri d’Educació afirma que és “fals que el Govern vaja a tancar els centres d’educació especial”

El text del Projecte de Llei, que està en fase de tramitació recull el compromís de donar resposta a les necessitats dels alumnes amb discapacitat

El Ministeri d’Educació i Formació Professional (MEFP) reitera el seu suport a l’alumnat amb necessitats especials, siga com siga el tipus de centre en el que siguen escolaritzats insisteix que “és absolutament fals que el Govern vaja a tancar els centres d’educació especial”.

El departament que dirigeix Isabel Celaá explica en un comunicat que el Projecte de Llei d’Educació, que actualment està en fase de presentació d’esmenes en el Congrés dels Diputats, recull literalment que “el Govern, en col·laboració amb les Administracions educatives, desenvoluparà un pla perquè, en el termini de deu anys, d’acord amb l’article 24.2.e) de la Convenció dels Drets de les Persones amb Discapacitat de Nacions Unides i en compliment del quart Objectiu de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030, els centres ordinaris compten amb els recursos necessaris per a poder atendre en les millors condicions a l’alumnat amb discapacitat”.

Com ja va fer fa un any en una carta dirigida a diverses organitzacions representatives de persones amb discapacitat, el Ministeri d’Educació i Formació Professional desmenteix rotundament que es vagen a tancar els centres d’educació especial, tal com estan difonent algunes organitzacions.

En aqueix mateix text es diu que “les Administracions educatives continuaran prestant el suport necessari als centres d’educació especial perquè aquests, a més d’escolaritzar als alumnes i alumnes que requerisquen una atenció molt especialitzada, exercisquen la funció de centres de referència i suport per als centres ordinaris”.

El MEFP treballarà perquè els alumnes amb necessitats especials que s’escolaritzen en centres ordinaris puguen tindre la millor atenció perquè el contrari suposaria una greu discriminació, tant per a ells com per a les seues famílies, en negar-los els drets recollits en la Convenció Internacional de Persones amb Discapacitat.

El Ministeri d’Educació i Formació Professional lamenta profundament que es jugue amb els sentiments i expectatives d’un col·lectiu tan vulnerable.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *