Concurs escolar “Quant temps tens per a mi”

Aprofita el Dia de la Mare i participa

El primer diumenge de maig celebrem el Dia de la Mare a Espanya. I enguany és possible que siga diferent per a milions de ciutadans: el pare, la mare, els fills i els avis. El confinament per la pandèmia de la Covid-19 ens ha tornat més vulnerables. No poder abraçar a una mare és dur, fins i tot no poder acomiadar-se, si ha mort en la més absoluta soledat. Amb tot, els més xicotets de la casa no són tan conscients del moment històric que ens ha tocat viure i són ells els protagonistes de la XI edició del Concurs Escolar «Quant temps tens per a mi?». Una oportunitat única per a reflexionar sobre el temps que destinen a estar amb les seues famílies.


Ho convoca ARHOE-Comissió Nacional per a la Racionalització dels Horaris Espanyols amb la subvenció del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social (IRPF 2019); el patrocini del Grupo Anaya, el Grupo SM i la Fundació Independent; i la col·laboració del Consell Escolar de l’Estat, ANPE, CONCAPA i ÚS. Aquestes són les bases:

Objectius

Sensibilitzar sobre la necessitat que els/as xiquets/as tenen de compartir major temps amb les seues famílies. Crear consciència sobre el temps que realment empren els pares i les mares en la cura i educació dels seus fills/as, i la seua responsabilitat. Promoure canvis encaminats a incrementar el temps dedicat a els/les fills/as. Facilitar la creació de nous espais i activitats de relació entre els/les fills/as i els seus progenitors.
Participants

Escolars d’Educació Primària i Secundària de qualsevol centre educatiu públic, privat o concertat d’Espanya. Els treballs es realitzaran individualment o en grups amb un màxim de tres participants.

Modalitats
Educació Primària
Els escolars realitzaran un dibuix en format A4 per al qual podran utilitzar qualsevol tècnica. La consigna serà: Què faries amb els teus pares si pogueren arribar abans a casa?

Educació secundària

El treball consistirà en una entrevista. L’escolar es convertirà per un dia en periodista i realitzarà una entrevista als seus progenitors (podrà triar al pare, a la mare o a tots dos), els qui respondran a les preguntes plantejades. Aquestes giraran entorn de la necessitat d’augmentar el temps per a compartir en família, quines són les dificultats que impedeixen fer-ho, quines solucions es proposen per a ampliar els moments junts i quins activitats podrien realitzar-se si això fóra possible.

Termini i lliurament dels treballs
El termini de presentació de candidatures finalitzarà el 19 de juny de 2020. Els treballs hauran de remetre’s, tant si és en paper com en suport informàtic, per correu certificat, a la seu de ARHOE: C/ Alcalde Sainz de Baranda, 35 – 1ºD 28009 MADRID.

Els treballs s’entregaran signats amb pseudònim i dins d’un sobre gran que incloga un altre més xicotet en el seu interior, en el qual figure el nom real del participant, el nom del col·legi i les dades de contacte del centre educatiu.

Criteris de valoració
A més de la creativitat, la qualitat plàstica del dibuix o, en el seu cas, la claredat i correcció expositiva de l’entrevista, es valorarà en el producte final la capacitat de transmetre, de manera implícita o explícita, la importància i necessitat de conciliar la vida laboral i familiar. Tant en el cas dels dibuixos com en el de les entrevistes, cobrarà especial importància el grau d’implicació dels pares en el treball.

Premis

Guanyadors. Un per a la modalitat de dibuix (Educació Primària) i un altre per a la modalitat d’entrevista (Educació Secundària).

Escolars. Lot de vint llibres del Grupo Anaya, lot de vint llibres del Grupo SM i llibres sobre l’homenatge a Rafa Nadal com ‘Español Universal’ 2009 promogut per la Fundació Independent.

Centre educatiu. Lot de deu llibres del Grupo Anaya, lot de deu llibres del Grupo SM i lot de llibres del fons editorial de *ARHOE.

Finalistes. Dos finalistes per cadascuna de les modalitats.

Escolars. Lot de deu llibres del Grupo Anaya i lot de deu llibres del Grupo SM.

Centre educatiu. Lot de cinc llibres del Grupo Anaya, lot de cinc llibres del Grupo SM i lot de llibres del fons editorial de ARHOE.

Tots els guardonats, escolars i centres educatius, rebran un diploma acreditatiu del premi aconseguit.

Accèssits. El jurat es reserva la potestat de realitzar esments especials de fins a un màxim de tres treballs per modalitat.

Escolars. Tres llibres del Grupo Anaya, tres llibres del Grupo SM i diploma.
Centre educatiu. Dos llibres del Grupo Anaya, dos llibres del Grupo SM i diploma.

Jurat
El jurat estarà conformat per representants de diferents àmbits de la societat civil triats per ARHOE-Comissió Nacional per a la Racionalització dels Horaris Espanyols.

Lliurament de premis
Una vegada reunit el jurat, es comunicarà el veredicte als centres dels alumnes premiats. Seguidament, se’ls entregaran els diplomes i lots de llibres.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *