Ja hi ha data per a les proves d’accés als cicles formatius de Formació Professional en la Comunitat Valenciana

La Conselleria d’Educació també preveu 31 noves aules d’infantil per al pròxim curs escolar

Serà l’1 i 2 de juliol. La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana ha fixat per a aquestes dates les proves d’accés als cicles formatius de Formació Professional (FP) de grau mitjà i grau superior. Van dirigides a totes aquelles persones interessades a cursar estudis d’FP sense complir els requisits acadèmics d’accés. El curs passat es van presentar uns 500 aspirants.

La normativa educativa vigent disposa que podran cursar l’FP de grau mitjà i de grau superior aquells que, respectivament, posseïsquen el títol de graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO) o el de Batxillerat. Així mateix, també preveu l’accés a aquests estudis d’aquells aspirants que, encara que no disposen dels requisits acadèmics, superen una prova d’accés regulada per les administracions educatives.

El director general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, Manuel Gomicia, ha subratllat “la importància de convocar aquestes proves d’accés als cicles formatius d’FP perquè constitueixen una de les mesures que faciliten a les persones la seua continuïtat en l’educació i la formació, concretament a aquelles que per alguna raó van abandonar el sistema educatiu sense titulació o amb titulació insuficient per a continuar els seus estudis “.

Les proves d’accés seran presencials si les autoritats sanitàries ho permeten en el marc de l’estat d’alarma vigent per la pandèmia de la Covid-19. Els exàmens d’accés a cicles formatius de grau mitjà es faran en tots els centres docents públics que imparteixen aquesta etapa, mentre que els d’accés a cicles formatius de grau superior es faran en els centres docents públics que oferisquen cicles relacionats amb l’opció triada pels aspirants. Pots conéixer els detalls de la resolució de la convocatòria, formularis, requisits dels aspirants o els centres docents en aquest enllaç.

Obertura de 31 aules noves d’infantil

D’altra banda, La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha creat 31 noves aules gratuïtes d’Infantil de dos anys en escoles públiques de 28 municipis per al pròxim curs, 2020-2021. D’aquesta manera, el nombre de places gratuïtes de dos anys s’amplia en 558 i l’oferta global sumarà vora 16.300 places entre CEIP, guarderies de la Generalitat i guarderies municipals. De les 31 aules noves de dos anys en els CEIP, 15 corresponen a la província d’Alacant, amb 270 places gratuïtes; set a les de Castelló, amb 126 places; i nou a les de València, amb 162 places.

Més d’un terç de les noves aules, 12 de 31, s’obrin en entorns rurals per a contribuir a l’arrelament de la població més jove. S’han creat en col·legis rurals agrupats (CRA), seguint la línia que duu a terme la Conselleria com a mesura de lluita contra la despoblació dels municipis més xicotets. Cal subratllar que 8 de les noves creacions són en pobles de menys de 1.000 habitants (Aigües, Agres, Alfafara, la l’Alqueria d’Asnar, Benilloba, Benicolet, Llosa i Plans) i quatre més estan en municipis que per poc superen el miler d’habitants (Ademuz, Algímia d’Alfara, Ribesalbes i Sierra Engarcerán).

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *