Escuelas Católicas demana la paralització de la tramitació de la LOMLOE fins a la volta a la normalitat

Reunió amb la ministra d’Educació i Formació Professional, Isabel Celaá

Escuelas Católicas (EC) ha sol·licitat la paralització de les diferents fases d’aprovació de la tramitació de la Llei orgànica de Modificació de la LOE (LOMLOE), com a mínim, mentre dure el vigent estat d’alarma per la Covid-19. En l’actual context no és possible el diàleg, ni el debat parlamentari ordinari, per la qual cosa no es donen les circumstàncies adequades per a la tramitació d’una Llei orgànica d’aquesta importància. Màximament, quan és creixent el temor a un enduriment de la Llei amb les esmenes que puguen presentar els socis de Govern. EC espera que el Govern tinga en compte la seua sol·licitud, i davant la qual la ministra d’Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, s’ha mostrat receptiva, que s’òbriga un termini per a compareixences d’experts de l’àmbit educatiu.

La proposta es va formular divendres passat en una reunió per videoconferència amb Celaá, i el secretari d’Estat d’Educació, Alejandro Tiana. Per part d’Escoles Catòliques van participar José María Alvira, Luis Centeno i Juan Manuel Ruiz, secretari general, secretari general adjunt i director del Departament Jurídic, respectivament.

En un comunicat, EC ha explicat que ens trobem “davant una oportunitat única de procurar un consens bàsic entre totes les forces polítiques i socials que permeta certa estabilitat, i que bé podria aconseguir-se través del pla de reconstrucció que es pretén acordar després d’aquest període”. D’altra banda, (EC) s’ha oferit a col·laborar en el disseny curricular del pròxim curs i en les adaptacions que es requereixen per a la realització de determinades accions mitjançant teledocencia. L’experiència adquirida durant aquests mesos per la pandèmia de la Covid-19 i els resultats de l’avaluació que Escoles Catòliques està fent de l’actuació dels col·legis en la situació actual, són enormement valuoses i han de ser tingudes en compte.

Durant la reunió es van abordar les conclusions de la Conferència Sectorial d’Educació sobre l’aplicació de les Fases de desescalada en l’àmbit educatiu no universitari. Escoles Catòliques ha sol·licitat expressament participar en el grup de treball que es constituirà amb representants de les comunitats autònomes per a abordar el començament del curs 2020-21. La Ministra d’Educació ha considerat raonable la petició d’Escoles Catòliques, però a través de la Taula Sectorial d’Ensenyament Concertat que serà convocada pròximament.

D’altra banda, EC va expressar la necessitat de conéixer com més prompte millor les mesures sanitàries que hauran d’aplicar els centres educatius davant el retorn a les aules dels alumnes de 4t d’ESO i 2n de Batxillerat en la Fase II i de tots els alumnes al començament del curs 2020-21. Els alumnes han de tornar a la normalitat i reprendre l’activitat acadèmica presencial tan prompte com siga possible, aplicant totes les mesures de prevenció que puga establir el Ministeri de Sanitat, però també assumint que l’eliminació total del risc mai és possible. És important que a partir de setembre no es paralitze l’escola en tota la seua dimensió, per a evitar desigualtats, complir els objectius d’educació integral (també en els valors socials) i facilitar la conciliació de la vida laboral i familiar.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *