Ja es poden consultar les instruccions per a l’admissió d’alumnes del curs 2020-2021 en la Comunitat Valenciana

El procés, que serà telemàtic, estarà obert per a Infantil i Primària del 8 al 16 de juny

El procés d’admissió telemàtica per al curs 2020-2021 en Infantil i Primària serà del 8 al 16 de juny i en la resta d’etapes educatives, del 17 al 25 de juny, segons la resolució de la Conselleria d’Educació que publica aquest dimarts el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV) i de la qual s’ha fet eco l’agència EFE.

La resolució indica les pautes que cal seguir per al procediment d’admissió telemàtica de l’alumnat en els centres docents sostinguts amb fons públics valencians que imparteixen ensenyaments d’Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat per al curs 2020-2021.

Aquest procediment és important per a les famílies que matriculen als fills i filles per al pròxim curs per primera vegada a les aules gratuïtes de 2 anys i en Infantil de 3 anys, i també per a l’alumnat que es vol matricular en Formació Professional, segons un comunicat de la Generalitat.

En la resta d’etapes educatives les famílies utilitzen aquest procediment en menor mesura, ja que ho usen per a canviar als fills i filles de centre educatiu per diferents raons com, per exemple, pel canvi de residència d’una població a una altra.

El procés d’admissió és el primer tràmit que es fa dins de la matriculació escolar. Ho fan les famílies i se centra en aportar tota la informació i posar les opcions dels centres preferents per a poder realitzar la baremació i determinació del centre educatiu on s’escolaritzen els fills i filles.

Enguany, la gran majoria de les famílies realitzaran aquest tràmit de manera telemàtica, una opció en la qual s’ha treballat pels efectes generats per la pandèmia COVID-19 i el context d’estat d’alarma.

Per això, Educació, independentment del context exacte de l’evolució de la pandèmia en les dates en què es produiran els processos d’admissió, ha preparat una aplicació informàtica per a garantir la seguretat de la gestió telemàtica per part de la ciutadania i afavorir que la gran majoria de la població que ha d’efectuar aquest tràmit puga fer-lo en línia.

Així, la Conselleria habilitarà, en les dates previstes d’admissió, un espai web concret amb la informació sobre la matriculació i la tramitació electrònica del procediment d’admissió.

Aquesta aplicació s’activarà el primer dia en què es puguen iniciar els procediments, en el cas d’Infantil i Primària, el 8 de juny, i en la resta d’etapes, el 25 de juny, i el primer pas serà generar la clau d’admissió per a fer el tràmit, una per cada fill o filla, amb la qual es podrà accedir al formulari electrònic per a emplenar les dades de sol·licitud de centres educatius ordenats de manera preferent. Poden triar-se fins a 10 opcions per fill/a.

Les persones que no tenen DNI/NIE o les que no tenen accés a mitjans electrònics podran realitzar el procediment d’admissió de manera presencial en els centres educatius on sol·liciten plaça com a primera opció en les mateixes dates en què està determinat el procediment telemàtic.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *