Telematricula.es per al curs 2020-2021: DNI i una clau

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana habilitar aquest sistema per a fer els tràmits des de casa

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha creat la web telematricula.es per a fer l’admissió escolar telemàtica per al pròxim curs 2020-2021 en qualsevol etapa educativa de manera ràpida i senzilla. Les famílies únicament necessiten tindre a mà el DNI o NIE per a obtindre la clau d’admissió necessària per a fer aquesta tramitació que es farà, en la seua majoria, a través d’Internet.

La web telematricula.es naix amb l’objectiu d’afavorir que la gran majoria de la població que ha d’efectuar aquest tràmit puga fer-lo des de casa i que no es desplace a cap centre educatiu. Aquest procediment és sobretot important per a aquelles famílies que escolaritzen per primera vegada fills en aules de dos anys gratuïtes i en Infantil de tres anys, així com per a aquells estudiants que inicien un cicle formatiu d’FP o volen cursar 1r de Batxillerat.

En la resta d’etapes educatives les famílies utilitzen aquest procediment en menor mesura, ja que només s’ha d’utilitzar per a canviar els fills i filles de centre educatiu per raons com, per exemple, el canvi de residència d’una població a una altra. Cal recordar que el procés d’admissió en Infantil i Primària es farà del 8 al 16 de juny i en la resta d’etapes del 17 al 25 de juny.

En la web telematricula.es hi ha diferents finestres que estaran actives per a cada moment del calendari d’escolarització. És per això que ara ja es pot consultar informació bàsica sobre el procediment en l’apartat de preguntes freqüents.

No obstant això, per a iniciar la tramitació el necessari és obtindre la ‘clau d’admissió’. Hi ha una finestra específica per a obtindre-la i aquesta clau es podrà generar a partir del 8 de juny en Infantil i Primària, no abans; ja partir del 17 de juny en la resta d’etapes educatives, no abans.

La finestra ‘Clau d’admissió’

El primer pas serà generar la contrasenya d’admissió per a fer el tràmit telemàtic d’admissió. En la finestra ‘Clau d’admissió’ es demanarà el número de DNI del pare, mare o tutor legal sol·licitant, el número de suport IDESP (codi de nou lletres i números que hi ha en el DNI), la data de naixement de la persona sol·licitant, l’acceptació de comprovació del Ministeri de l’Interior i una adreça de correu electrònic.

La ciutadania estrangera, que no té DNI, ha d’omplir les mateixes dades però amb la seua NIE. A part de posar el NIE, haurà d’emplenar una casella amb el número de suport IXESP (codi inclòs en les targetes d’estrangers i permisos de residència), així com la data de naixement de la persona sol·licitant i l’acceptació de comprovació del Ministeri de l’Interior i una adreça de correu electrònic.

Feta aquesta primera gestió, el sol·licitant rebrà per correu electrònic l’identificador i la contrasenya per a cada sol·licitud que haja de fer segons el nombre de fills i filles que ha de matricular-se.

És important que es conserve la clau d’accés que compta amb un identificador i una contrasenya per a poder fer posteriorment reclamacions quan s’hagen fet públiques les llistes provisionals. En la web hi haurà una finestra específica també per a aquestes gestions, així com per a consultar llistes provisionals i llistes definitives.

Amb la clau d’accés es podrà accedir al formulari electrònic de la finestra ‘Procés d’admissió’ en el qual, pas a pas, caldrà emplenar les dades de sol·licitud de centres educatius ordenats de manera preferent. Cal recordar que es poden triar fins a 10 opcions per a fill/a.

Les persones que no tenen DNI / NIE o les que no tenen accés a mitjans electrònics podran fer el procediment d’admissió de manera presencial en els centres educatius on volen sol·licitar plaça com a primera opció en les mateixes dates en què està determinat el procediment telemàtic.

Tots els centres sostinguts amb fons públics seran centres d’atenció als usuaris. En aquests punts, a través de la mateixa aplicació per a fer l’admissió telemàtica, se’ls tramitarà el procediment en les mateixes condicions que la resta de sol·licitants.

Una finestra per a cada pas

Completada la sol·licitud telemàtica d’admissió, només quedaran tres passos que s’aniran activant a mesura que avanç el calendari de matriculació. Hi ha una finestra de ‘Llistes provisionals’ d’admesos en el qual es podrà entrar per a consultar els resultats. Si no està conforme, les famílies poden presentar al·legacions fent clic en el botó que hi ha sobre aquest tema, en què es desplegarà el formulari electrònic corresponent. També es podran consultar les ‘Llistes definitives’ del procés amb les quals les famílies ja sabran en quin centre hauran de matricular als seus fills i filles.

El final del procés: matriculació efectiva

Una vegada les famílies sàpien el centre educatiu on escolaritzen la seua filla o el seu fill, cal contacten amb el centre educatiu en concret o consulten la seua pàgina web específica. En el cas d’Infantil i Primària, aquesta última fase es realitzarà entre el 13 i el 29 de juliol de manera presencial en el centre educatiu en concret. Allí es verificaran els documents o situacions al·legades en el procés d’admissió telemàtica.

En cas que s’haja marcat la casella d’existència de no convivència dels progenitors, s’haurà d’aportar la signatura i consignar les dades del pare, mare, tutor / a legal que no ha realitzat la sol·licitud de plaça.

Calendari

En les etapes d’Infantil i Primària, la presentació de sol·licituds telemàtiques d’admissió es farà en el web telematricula.es del 8 al 16 de juny. La informació de les llistes provisionals es farà pública l’1 de juliol i les persones que vulguen fer reclamacions sobre aquest tema tindran de l’1 al 3 de juliol per a tramitar-les amb la clau d’accés. Les llistes definitives es publicaran el 10 de juliol i la matriculació efectiva la faran les famílies del 13 al 29 de juliol.

En la resta d’etapes, la presentació de sol·licituds telemàtiques d’admissió es farà en telematricula.es del 17 al 25 de junio.la informació de les llistes provisionals en ESO i Batxillerat es donarà el 15 de juliol i es podran efectuar reclamacions des d’aqueix dia fins al 17 de juliol. Les llistes definitives es publicaran el 27 de juliol i s’establiran dos períodes de matriculació: del 28 al 31 de juliol i l’1 i 2 de setembre.

En el cas de la FP Bàsica, les llistes provisionals es publicaran el 13 de juliol. Es podrà reclamar del 13 al 15 de juliol. Les llistes definitives es publicaran el 27 de juliol i la matriculació serà del 22 al 28 de juliol.

Quant al grau mitjà i grau superior d’FP, les llistes provisionals es publicaran el 20 de juliol. Es podrà reclamar del 20 al 22 de juliol. Les llistes definitives es publicaran el 29 de juliol i la matriculació serà de l’1 al 9 de setembre.

Sorteig de lletres de desempat

Aquest dimarts hi ha ha realitzat aquest sorteig davant notari. Les lletres resultants han sigut QU per al primer cognom i OO per al segon cognom. Cal recordar que s’ha modificat la fórmula per a fer-ho encara més just, optant per un sistema de doble lletra en lloc d’una sola.

Les lletres de desempat s’utilitzen en aquells centres educatius on hi haja empats a punts en el barem entre els aspirants. Es prioritzen els alumnes segons la puntuació major obtinguda successivament en els 9 criteris establits. No obstant això, quan hi ha candidats empatats és quan s’utilitza el sistema de lletres per a desempatar en cas que hi haja més sol·licituds que places en aqueix centre educatiu.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *