La Conselleria d’Educació comprarà 15.000 tauletes amb Internet integrada aquest estiu

Se sumen a les 14.000 ja disponibles per a la formació a distància d’aquest últim trimestre

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicente Marzá, va anunciar en les Corts que la Generalitat augmentarà en 15.000 més el nombre de tauletes amb Internet integrada. Aquests nous dispositius es compraran durant l’estiu, es distribuiran en els centres educatius i les dades s’activaran de manera massiva el mes de setembre.

Marzà va explicar que “el pròxim curs arrancarà amb un total de 29.000 tauletes, que formaran part del material informàtic dels centres educatius i complementaran els dispositius informàtics fixos de les aules d’informàtica”, i ha continuat: “Estem fent un nou plantejament de les aules d’informàtica dels centres, on la disponibilitat de material portàtil haurà de ser un eix fonamental i necessari “.

La gestió per a l’adquisició d’aquesta nova remesa de dispositius, que compta amb una inversió de quatre milions d’euros, “ja és possible perquè trobar proveïdors no ha sigut una empresa fàcil pel fet que la producció es concentra en països molt determinats i no hi havia suficient estoc “, va assenyalar el responsable d’Educació.

Aquesta adquisició se suma a les 14.000 tauletes amb què ja compta la Conselleria i que ara mateix estan assignades a alumnat que les necessita en aquest últim trimestre per a la formació a distància mitjançant el pla ‘MULAN’ de l’actual curs escolar.

El responsable d’Educació de la Generalitat ha explicat que “desitgem que les tauletes no siguen necessàries el pròxim curs per a repartir entre l’alumnat per causes com un confinament”, i ha afegit: “No obstant això, si és necessari , serem una de les autonomies més preparades per a reduir els efectes de la bretxa digital quant a formació a distància “.

Les noves 15.000 tauletes amb Internet integrada seran del mateix model que les 14.000 ja repartides aquest curs (Huawei MediaPad T5 de 10,1 polzades). En el cas dels centres educatius públics, formaran part del seu inventari informàtic. Quant als centres educatius concertats, els dispositius formaran part de l’inventari de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *