Plataforma por la Libertad de Enseñanza defensa la concertada en Logroño

Entre 980 i 2.000 vehicles participen en una manifestació per a mostrar el malestar per les mesures del conseller d’Educació

“Som ací per a defensar la llibertat d’ensenyament a La Rioja, un dret que recull la Constitució Espanyola, la Declaració Universal dels Drets Humans, i altres lleis i acords nacionals i internacionals vigents”. Tot això a pesar que, segons indiquen, “el nostre Govern regional s’obstina a conculcar”. Són les paraules prèvies de la Plataforma per la Llibertat de l’Ensenyament (Plataforma por la Libertad de la Enseñanza) (PLE) que ha transmés als participants de Logronyo minuts abans de començar la marxa.

Uns 2.000 vehicles, segons informa l’organització (980 segons dades de la Policia Nacional) han secundat aquest diumenge la manifestació convocada per la PLE a La Rioja per a mostrar “el seu desacord” amb les mesures preses per la conseller d’Educació, Luis Cacho, “contra la xarxa concertada”.

Segons Europa Press, la marxa, que va començar a les 12,00 hores des del pàrquing del Centre Comercial Parc Rioja, va arribar fins al centre de Logronyo i els assistents, tots en vehicles, van portar banderoles en defensa de la xarxa concertada i, moltes persones a peu, van aplaudir al pas de la caravana de vehicles.

Els convocants afirmen que “som ací per a denunciar que el Govern de La Rioja està utilitzant l’educació dels alumnes de La Rioja com a moneda de canvi per a mantindre’s en el poder” i insisteixen “en la petició ja realitzada a la presidenta del Govern de La Rioja, Concha Andreu: que cessament al conseller d’Educació que amb la seua falta de diàleg, manipulacions i mala gestió al capdavant de la Conselleria”.

Una gestió que, per a la plataforma, “ha portat al descontentament i a la confrontació a la societat de La Rioja”.

Davant aquesta situació, la Plataforma per la Llibertat d’Ensenyament “continuarà treballant i lluitant per defensar els drets de les famílies a triar l’educació que volen per als seus fills, i els llocs de treball que aquesta Conselleria vol eliminar”.

“No som escoltats”

Des de la Plataforma lamenten, a més, “haver trobat un mur a l’hora de dialogar” perquè, com reconeixen, “no som escoltats”. A més, des de l’organització volen “deixar clar” que “no tenim color polític. Defensem i defensarem la llibertat d’ensenyament, sempre que es conculquen els nostres drets i governe qui governe”.

Amb aquesta convocatòria, afirmen, “no pretenem ni busquem la confrontació amb els nostres companys de la xarxa pública. Tots els docents, siga com siga la xarxa a la qual pertanyem, triem ensenyar i ho fem bé, perquè és el que sabem fer. Tota la resta són qüestions polítiques i ideològiques que ens han sobrevingut, conseqüència directa de la nefasta gestió de la Conselleria d’Educació de La Rioja”.

Finalment, han aprofitat la convocatòria per a “agrair a tots els treballadors dels col·legis, i sobretot als docents, l’immens esforç realitzat des d’aqueix ja llunyà 11 de març en el qual van posar a funcionar tècnica, imaginació, creativitat i generositat a dolls perquè els alumnes de La Rioja no perden el curs” així com a les famílies que “amb esforç i disponibilitat s’han convertit en un suport imprescindible per al professorat”.

“Sense la seua ajuda no hauria sigut possible donar una resposta satisfactòria a la situació que estem vivint. Moltes gràcies per la seua confiança, suport i alé permanent”, asseguren des de la Plataforma. La convocatòria va començar amb un minut de silenci en record de totes les víctimes mortals de la pandèmia provocada pel coronavirus.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *