Oberta la convocatòria per a subvencionar projectes d’investigació i innovació educativa

La inversió frega els dos milions i es prioritzaran les idees que donen resposta a la crisi sanitària

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha publicat en el DOGV la convocatòria de subvencions en els centres docents sostinguts amb fons públics perquè desenvolupen projectes d’investigació i innovació educativa (PIIE) durant el pròxim curs 2020-2021. Es manté així la inversió d’1.926.000 euros per a millorar la qualitat de l’ensenyament que en aquest curs ha permés realitzar 656 projectes promoguts per 649 centres docents.

La principal novetat de la convocatòria dels PIIE per al pròxim curs és que es prioritzaran les propostes de col·legis i instituts que impulsen, de manera creativa, intervencions i actuacions que fomenten noves estratègies d’ensenyament-aprenentatge que donen resposta a la situació viscuda de crisi sanitària.

Així mateix, també s’assegurarà la continuïtat durant el pròxim curs dels projectes d’innovació que enguany no han pogut concloure les activitats programades per culpa de la suspensió de l’activitat lectiva presencial durant l’últim trimestre del curs a causa de la declaració de l’estat d’alarma per a fer front a la COVID-19.

L’objectiu d’aquestes ajudes és l’impuls de propostes educatives que promoguen la innovació pedagògica, transformacions curriculars i d’organització dels centres educatius, la implicació de les comunitats educatives i l’impacte en l’entorn social, així com el foment de projectes que, a més, puguen tindre en compte els Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats en l’Agenda 2030.

Projectes individuals o en agrupacions

Els centres educatius podran presentar projectes tant de manera individual com en agrupacions de fins a cinc col·legis i instituts. Tota la tramitació cal fer-la per via electrònica. Els terminis per a presentar projectes nous van del 4 al 17 de juny, mentre que quant als projectes de continuïtat que s’han iniciat en l’actual curs o l’anterior, la sol·licitud s’ha de presentar entre el 23 de juny i el 7 de juliol.

Tots els detalls sobre convocatòria de projectes d’investigació i innovació educativa (PIIE) pel pròxim curs 2020-2021 quant a terminis i condicions de participació es poden consultar en aquest enllaç en el DOGV.

Entre 2016 i 2019 s’han invertit més de 5,4 milions d’euros en projectes d’investigació i innovació educativa. Aquest esforç continuat ha permés arribar fins a 2.129 projectes de centres educatius amb l’objectiu de modernitzar i millorar les metodologies d’ensenyament.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *