FSIE sol·licita a Sánchez que els centres concertats també reben ajudes del fons de 16.000 milions

El sindicat envia una carta al president del Govern d’Espanya

El sindicat majoritari en l’ensenyament privat concertat en la defensa de professors i personal no docent, FSIE, ha enviat una carta al president del Govern, Pedro Sánchez, perquè no s’oblide dels centres concertats a l’hora de dissenyar el repartiment de les ajudes per a la recuperació motivada per la crisi de la Covid-19.

Recordem que el Govern ha anunciat un fons de 16.000 milions d’euros per a la recuperació de les Comunitats Autònomes. D’aquest fons, 2.000 milions seran destinats a mesures per a l’educació “pública” segons es va comunicar en la roda de premsa.

A més de la declaració del Govern assignant aquesta ajuda a l’educació pública, les Comunitats Autònomes rebran aquestes quantitats sense que quede clar que han de ser utilitzades per a atendre les necessitats de tots els centres sostinguts amb fons públics. Això farà que en molts territoris, com ha succeït en múltiples ocasions, els centres concertats queden exclosos d’aquesta aportació econòmica.

A pesar que la legislació vigent estableix que la prestació del servei públic de l’educació es realitzarà a través dels centres públics i privats concertats, el Govern continua discriminant i perjudicant de manera injustificada als centres concertats, els seus professionals, alumnat i famílies que han triat aquest tipus de centres per als seus fills.

FSIE ha sol·licitat al president del Govern que regule aquestes ajudes garantint que es distribuïsquen en les autonomies a tots els centres sostinguts amb fons públics en igualtat de condicions i no sols a l’ensenyament públic.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *