La Plataforma Concertados demana la derogació de la llei LOMLOE

CICAE exigeix precaució i flexibilitat amb la ‘nova normalitat’

La Plataforma dels centres Concertats ha llançat un comunicat explicant els motius pel que s’ha de parar la Llei LOMLOE o, també coneguda com la ´Llei Celaá´, aprovada pel Govern el mes d’abril, just abans que acabara el termini de presentació d’esmenes davant la reforma.

Mitjançant una infografia que ha difós públicament, la Plataforma Concertados resumeix la seua posició contra la tramitació de la LOMLOE enmig d’una pandèmia, “amb un Govern en feblesa i en clara minoria, sense debat parlamentari ni diàleg social”, afirmen. L’organització no sols està en contra de les formes en les quals es pretén aprovar la LOMLOE, sinó també del seu contingut, qualificant-lo de “una clara reculada per al nostre sistema educatiu”. Presenten les seues crítiques cap a la reforma sota el lema ‘Stop Llei Celaá’.

“Aquesta Llei elimina la demanda social com a criteri de programació de places gratuïtes, permet la distribució de l’alumnat per l’administració educativa sense tindre en compte la llibertat d’elecció dels pares, inventa un dret a l’educació pública, quan el dret reconegut en la Constitució és el dret a l’educació; oblida els drets dels pares com a responsables dels seus fills, introdueix un comissari polític en els centres concertats, posterga l’ensenyament de la Religió, imposa una nova assignatura en valors ètics i cívics que no es recolza en valors consensuats, limita l’autonomia dels centres, ataca a l’educació diferenciada i posa en dubte la supervivència dels centres específics d’Educació Especial.”, argumenten en el comunicat.

Per tot el proposat anteriorment, la Plataforma Concertats reclama al Govern que paralitze la tramitació de la LOMLOE fins que les circumstàncies soci sanitàries permeten un “debat parlamentari i social real” que acabe en una “llei de consens i que respecte el lloc que correspon a la xarxa concertada dins del nostre sistema educatiu”, conclouen.

L’organització també es va manifestar virtualment dimecres passat 20 de maig contra li reforma d’educació, en una ‘Quedada’ online, sota l’etiqueta #paremosalaleyCelaá que va comptar amb més de 100 000 tuits, posicionant-se com a tendència a Espanya dins de la xarxa social.

‘Nova normalitat’

Per part seua, l’Associació de Col·legis Privats i Independents (CICAE) considerava oportuna la flexibilització de les mesures contingents de la COVID-19 en els col·legis. A fi d’assegurar-se una total presencialitat en el pròxim curs, la CICAE espera que totes les comunitats autònomes concedisquen la màxima autonomia depenent de les característiques de cada escola. “No existeix el risc zero, però hem d’assumir aqueixa responsabilitat”, encara que és clar, extremant les precaucions, asseguraven des de CICAE en un comunicat.

Amb la finalitat de començar les classes presencials al setembre amb la major normalitat possible, des de l’associació estan formant al personal tant en mesures sanitàries, de prevenció com en la gestió davant una crisi. A més, estan comunicant als alumnes les mesures que es prendran, perquè es vagen familiaritzant amb aquesta nova normalitat de la qual tant es parla. Les administracions, el professorat, les famílies i els col·legis són conscients del perill, encara que creuen convenient assumir responsabilitat i arriscar-se. La idea és elaborar els seus propis plans de reobertura amb previsió i sense la incertesa per la qual ja han passat.

L’Associació confia en les solucions adoptades en la Conferència Sectorial d’Educació i espera que servisquen per a marcar un full de ruta definitiu que faça possible reprendre les activitats presencials amb normalitat. “Sol·licitem posar el dret a l’Educació en el centre de les polítiques de reconstrucció”. Recalcaven la necessitat de la unitat perquè els protocols no generen desigualtats entre comunitats.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *