El pla “Edificant” signatura amb 23 municipis per a les obres de 31 centres educatius

Es pretenen millorar prop del 42% de centres educatius públics valencians

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport està a punt de signar al costat de 23 ajuntaments la delegació de competències de noves actuacions que s’han d’incorporar al pla “Edificant” per a la millora, la rehabilitació, l’ampliació o la nova construcció de 31 centres educatius públics. Aquestes noves intervencions sumen una inversió de 56,6 milions d’euros.

Les noves delegacions han arribat a la tramitació final i només queda que les aprove el ple de cada ajuntament i les signe Vicent Marzà, el titular d’Educació de la Generalitat valenciana. En aquestes 31 noves actuacions, la inversió total de la Conselleria arriba als 810 milions d’euros en obres per a dignificar les aules.

El pla “Edificant” suposa elevar la inversió a les comarques alacantines amb més de 31,1 milions d’euros, amb la finalitat de millorar 19 centres educatius de 12 municipis, com: Albatera, Pedreguer o Villena.

A les comarques valencianes s’afigen al pla obres per valor de 23,8 milions d’euros en deu escoles de nou municipis. Dos d’aquests municipis, Almoines i l’Eliana, entren per primera vegada en aquest pla, en canvi, els altres set (Alzira, Oliva, Quart de Poblet, entre altres) ja tenen altres actuacions en “Edificant” en camí.

Quant a les comarques de Castelló, entren inversions per a dos municipis que sumen al voltant de 1,5 milions d’euros. Una d’aquestes suposa la incorporació per primera vegada de Barracas, on es construirà de nou tota l’escola del poble, amb una inversió de més de 830.000 euros.

A més, una inversió de més de 36.000 euros, l’avaluació estructural i patològica dels edificis del CEIP Vicente Blasco Ibáñez d’Alzira, una de les escoles més antigues de la capital de la Ribera, amb més de 70 anys d’història, i també de l’IES José María Parra d’aquest municipi, que va ser construït fa 60 anys. L’objectiu és determinar, donada l’antiguitat dels edificis, si en lloc d’una reforma integral és més convenient derrocar i construir de nou.

El pla “Edificant” de delegació de competències als ajuntaments per a la rehabilitació, l’ampliació o la construcció de centres públics va arrancar en 2018 amb una dotació inicial de 700 milions d’euros per al període 2018-2022. A l’abril de 2019 es va ampliar fins als 1.000 milions i es va prolongar la seua vigència dos anys més. Va destinat als 1.420 centres docents públics del sistema educatiu valencià i l’objectiu és millorar la situació del 50% d’ells. És a dir, que arribe a més de 700 centres.

En dos anys i mig dels set de vigència del pla, amb la incorporació d’aquestes 31 obres, es milloraran prop del 42% dels centres educatius públics valencians (591 de 1.420). Estem, per tant, poc més de huit punts percentuals d’aconseguir l’objectiu marcat per 2024 de millorar la meitat del parc d’infraestructures educatives públiques valencianes.

Amb les noves incorporacions, 235 municipis de tot el territori valencià tenen delegades obres per a rehabilitar, ampliar o construir 591 centres educatius amb una inversió global per part de la Conselleria de 810 milions d’euros.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *