CICAE dona suport a la flexibilitat de mesures que garantisquen major presencialitat de l’educació

La Generalitat Valenciana invertirà més de 600 mil euros en màscares reutilitzables i matèria EPI

L’Associació de Col·legis Privats i Independents (CICAE) considera que s’ha de flexibilitzar les mesures de contingència del COVID-19 en els centres educatius, amb la finalitat d’assegurar un major accés a l’educació presencial el pròxim curs. L’entitat també espera que les comunitats autònomes doten de màxima autonomia en funció de les característiques i particularitats arquitectòniques de cada centre.

Des de CICAE sol·liciten “posar el dret a l’Educació en el centre de les polítiques de reconstrucció i també una major unitat perquè els protocols específics en els centres educatius no generen desigualtats entre comunitats autònomes”, expressen en un comunicat. També proposen reduir la distància de seguretat a 1,5 metres o comptar amb aforaments més amplis, en funció de l’espai, per a marcar un full de ruta més “realista” a l’hora d’adaptar el servei educatiu a la nova normalitat. D’altra banda, admeten la complexitat de poder respectar les mesures de seguretat en els grups de convivència estable entre els més xicotets.

Els centres educatius de tot el país pertanyents a aquesta entitat estan treballant en l’optimització de les seues instal·lacions i estan disposats a utilitzar altres espais del col·legi per a un ús educatiu. Les mesures que proposa el Ministeri de Sanitat són les que s’estan adoptant: intensificació i freqüència de neteja i desinfecció, compliment del distanciament, dotació d’equip de protecció individual per al personal o dispensació de productes d’higiene. A més, estan formant al personal i professorat dels centres en les mesures sanitàries de prevenció i en la gestió davant possibles casos.

També recalquen que el risc zero en aquests moments no existeix i que les administracions, el professorat, les famílies i els col·legis han d’assumir aqueixa responsabilitat i extremar totes les precaucions possibles per a evitar nous focus.

L’associació afirma que serà necessari revisar i adaptar la programació del curs 2020-21 per a incloure el reforç que precisen els alumnes com a conseqüència del tancament i realitzar plans d’atenció emocional, a causa dels possibles traumes que ha pogut causar el confinament en els alumnes.

‘Inversió en màscares reutilitzables i material EPI’ D’altra banda, la Generalitat Valenciana ha aprovat la petició de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport per a poder subministrar 80.000 màscares reutilitzables i equip de protecció individual (EPI) als treballadors dels centres docents de la Conselleria.

Aquests materials són considerats “necessaris i imprescindibles” per a la prevenció dels contagis i que afavorir la protecció individual, com ara: màscares, pantalles de protecció facial i guants. El material EPI consisteix en més de 775.500 màscares quirúrgiques de tipus I; 8.830 màscares de protecció FFP2; 5.576 pantalles de protecció facial i 137.900 guants de nitril.

Per a poder fer possible l’arribada d’aquests materials, la Conselleria invertirà un total de 618.000 euros, dels quals 79.200 euros aniran destinats a l’adquisició de màscares reutilitzables i 538.890 euros a la de material EPI.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *