FSIE, insatisfet amb les recomanacions per al pròxim curs de Celaá

El document conté les instruccions sobre el funcionament dels centres i les mesures de prevenció personal

“La permanent incertesa en la qual ens movem s’agreuja quan veiem que cada administració pren les seues pròpies decisions incrementant encara més les diferències existents en educació”. La Federació de Sindicats Independents d’Espanya (FSIE) ha fet pública la seua opinió sobre les accions del Ministeri d’Educació i Formació Professional que dirigeix Isabel Celaá a través d’un comunicat en la seua pàgina web. L’associació culpa la “falta de lideratge” de les entitats i la posició de les Comunitats Autònomes en la Conferència Sectorial d’Educació de no haver establit un acord concret, clar i homogeni per a tot el sistema educatiu.

L’entitat remarca les seues “reiterades peticions” per a fixar un pla concret per al pròxim curs i unes mesures per a poder dur a terme diferents escenaris educatius. “El que sembla segur és que no hi haurà major finançament per a atendre una situació que sí que requereix incrementar les plantilles tant de docents com del personal d’administració i serveis i complementari. No s’avança en la regulació del teletreball que potser hem de tornar a utilitzar, ni tampoc en un tema tan important com la millora de l’ensenyament a distància, la protecció de dades i el dret a la desconnexió digital”, sentencien.

Per part seua, el Ministeri d’Educació i el Ministeri de Sanitat publiquen ara una guia de recomanacions sobre mesures de prevenció, higiene i promoció de la salut enfront de COVID-19 per a centres educatius, ordinaris i d’educció especial, per al curs 2020-2021. El FSIE recalca que són “només recomanacions” que quedaran a la disposició de les Comunitats Autònomes que seran les que hagen d’aprovar la seua pròpia normativa.

En el comunicat l’agrupació de sindicats ha recopilat la informació essencial del documente oficial. En primer lloc han publicat una llista amb les instruccions de funcionament dels centres que inclou una limitació de contactes ja siga mantenint una distància de 1,5 metres o conformant grups estables de convivència, la higiene de mans com a mesura bàsica per a evitar la transmissió, així com la higiene respiratòria o la ventilació freqüent dels espais i la neteja del centre.

D’altra banda, el document també inclou les mesures per a la prevenció personal com la higiene de mans de manera freqüent i meticulosa durant almenys 40 segons amb aigua i sabó o 20 segons amb gel hidroalcohólico, l’evitar tocar-se el nas, els ulls i la boca, ja que les mans faciliten la transmissió o cobrir-se la boca i el nas amb el colze flexionat en tossir o esternudar.

Finalment també s’especifica la neteja i la ventilació necessària que necessiten els centres per a la reobertura. A més, de protocol d’actuació per a la gestió de possibles casos dins dels col·legie o instituts, separant el sistema d’actuació si es tracta d’un alumne o d’un treballador.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *