Els docents tindran menys hores lectives en el curs escolar 2021-2022

La Conselleria d’Educació elabora normes específiques per a iniciar el pròxim curs de manera presencial

La Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana ha aconseguit un principi d’acord amb els sindicats per a signar la setmana vinent un pacte global respecte a l’inici del curs 2020-2021. S’ha acordat la reducció d’hores lectives dels docents per al curs 2021-2022. Els mestres de primària i infantil tindran 23 hores lectives i el professorat dels instituts, 18 hores lectives. A més, ha elaborat un model organitzatiu d’adaptació específica en cada centre per a iniciar el pròxim curs de manera segura i presencial.

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, assegura que “aquest pas que, esperem que es tanque la setmana vinent, és de gran importància perquè és un exemple de com tota la comunitat educativa treballem junts i units per a traçar els reptes del pròxim curs sense deixar de costat la progressiva millora de les condicions laborals per als docents durant aquesta legislatura”. Per tot això, Marzà creu que “milloren les condicions laborals prèvies a les retallades de governs anteriors”.

En les mesures d’organització per a garantir la seguretat i la presencialitat en l’inici del pròxim curs 2020-2021, se suma també la proposta de reducció d’una hora lectiva per al professorat que treballe per àmbits en 1r de l’ESO, que haurà de dedicar-se a les tasques de coordinació de continguts entre departaments. Aquest conveni ha sigut construït i valorat positivament pels sindicats STEPV, CCOO-PV, CSIF i UGT. Per part seua, el sindicat *ANPE ha manifestat que es pronunciarà quan analitze l’esborrany del pacte.

En la Taula Sectorial, on s’han aconseguit els acords, Educació i sindicats han tractat també l’inici del pròxim curs 2020-2021. Fruit de les diferents reunions mantingudes en el Fòrum Educatiu Valencià i de les mesures de seguretat genèriques marcades pel Ministeri de Sanitat, la Conselleria d’Educació ha elaborat el model organitzatiu per a garantir la seguretat i l’ensenyament presencial en els centres el pròxim curs.

Per a dur-ho a terme, Educació farà arribar un document en el qual es marquen les pautes organitzatives. Aquest anirà acompanyat en cada cas d’un quadre específic perquè cada centre organitze de manera específica atenent les seues necessitats. D’aquesta manera, en unes setmanes col·legis i instituts enviaran la seua organització a la Conselleria. Aquesta mobilitzarà els recursos necessaris del finançament extraordinari estatal que corresponga al territori valencià en matèria d’educació per a cobrir totes les necessitats en funció de cada centre.

Fuentes de la Conselleria d’Educació han reiterat “el seu agraïment al professorat valencià per la gran faena i adaptabilitat mostrats durant aquests mesos i per estar al costat de l’alumnat i les seues famílies en tot moment”. El servei públic educatiu dels professionals de l’educació és “vital” per a assegurar un ensenyament presencial “necessari” en la socialització i el desenvolupament emocional de l’alumnat. “El personal docent és imprescindible i ens tindrà al seu costat per a fer-ho possible”, finalitzen.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *