FSIE Murcia, en contra de la postura de la Comissió per a la Reconstrucció social i Econòmica sobre educació

PSOE i Podemos exclouen a l’ensenyament concertat de les mesures per a eixir de la crisi

La Federació de Sindicats Independents d’Ensenyament de la Regió de Múrcia (FSIE) està en contra dels postulats en matèria educativa reflectits en el document sobre el qual està treballant la Comissió per a la Reconstrucció Social i Econòmica d’Espanya per a afrontar les conseqüències de la dura crisi sanitària i econòmica amb motiu de la pandèmia de la Covid-19.

En un comunicat, FSIE sosté que PSOE i Podem defensen que aquestes mesures només han d’afectar l’ensenyament en els centres de titularitat pública, excloent de les mateixes a tot el sector de l’ensenyament concertat que ve a constituir quasi un 25% del sistema.

“Deia el president Pedro Sánchez que aquesta pandèmia no entenia de fronteres ni ideologies i, desdient-se una vegada més de les seues paraules, no ha tardat molt a considerar que aquesta situació no ha hagut d’afectar els professionals, alumnes i famílies que han triat una opció diferent a l’ensenyament públic”, assenyala la nota.

Per a la Federació de Múrcia, s’acusa falsament el sector de segregar, seleccionar i discriminar a l’alumnat o d’impedir l’accés dels més vulnerables als centres quan resulta que les normes d’admissió són exactament les mateixes que en els centres públics. El que proposen ara des de la Comissió per a la Reconstrucció sí que és una greu i injusta discriminació d’un 25% de la ciutadania pel fet de no haver triat un centre d’ensenyament públic.

Com es pot arribar a un Acord de Reconstrucció Social i Econòmica excloent a milions de ciutadans pel fet de no pensar com ells? planteja FSIE. “Millorar l’ensenyament és una obligació dels responsables polítics i ho han de fer tant en la xarxa pública com en la concertada perquè ambdues formen part del sistema públic d’educació. El que no han de fer és aprofundir en un enfrontament que sempre interessa a una part i conducta d’una forma sectària contra els ciutadans. No hi ha ànim d’acordar i consensuar sinó de confrontar i imposar. L’ensenyament concertat no és el problema del sistema educatiu, és part de la solució i garantia que existeix en aquest país lliberteu i no imposició ideològica.

Confiem que rectifiquen i en el document final les mesures que s’adopten siguen per a tot l’ensenyament sostingut amb fons públics sense exclusions.

No a la discriminació

Durant la trobada online que hui han mantingut la ministra d’Educació i FP, Isabel Celaá, i la consellera d’Educació i Cultura, Esperanza Moreno, aquesta li ha comunicat a Celaá que a “la Regió de Múrcia, tenim clar que aquests fons aniran destinats a tots els alumnes, tant als quals estudien en els centres públics com als que ho fan en centres concertats”.

FSIE Regió de Múrcia felicita i agraeix les paraules de la consellera Moreno, que una vegada més, defensa un repartiment just dels fons entre els centres que formen la xarxa dual del nostre sistema educatiu. D’aquesta forma, el sistema públic d’educació a la Regió de Múrcia no discriminarà a les famílies murcianes per triar lliurement l’opció educativa que prefereix per als seus fills.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *