La Conselleria d’Educació destina 55,5 milions en ajudes per al bo infantil durant el pròxim curs

El termini de les famílies per a sol·licitar la subvenció és del 3 al 23 de juliol

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana destina un total de 55,5 milions d’euros en ajudes econòmiques per al bo infantil durant el curs escolar 2020-2021. Es manté així la inversió per a aquesta línia d’ajudes que el curs passat es va incrementar un 20,6%.

El departament ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana la convocatòria d’ajudes del bo infantil per a famílies que escolaritzen als seus fills i filles de zero a tres anys en guarderies infantils de titularitat privada i en els trams 0-1 i 1-2 de les guarderies municipals.

Les famílies tenen de termini per a presentar la sol·licitud del 3 al 23 de juliol. L’alumnat beneficiari d’aquesta subvenció seran els xiquets i xiquetes d’entre zero i tres anys matriculats en centres privats de primer cicle d’Educació Infantil, així com l’alumnat de 0-1 i 0-2 anys matriculat en escoles municipals valencianes per al curs des de 2020 fins a 2021. L’alumnat haurà d’haver nascut o estar previst que nasca amb anterioritat al 31 de desembre de 2020.

A més, l’alumnat del tram 2-3 anys de les guarderies municipals disposa d’aules gratuïtes, igual que les escoles de la Generalitat Valenciana en el tram 0-3 i les aules de dos anys establides en centres educatius d’Infantil i Primària.

Presentació de sol·licituds

Les famílies de l’alumnat beneficiari de les ajudes poden presentar la sol·licitud en les dates marques a través de l’apartat ‘Beques, ajudes i subvencions’ de la seu electrònica de la Generalitat. També hauran de signar les sol·licituds manualment i entregar-les, juntament amb la documentació requerida, en el centre en el que estiga matriculat el fill o filla.

Aquells sol·licitants que ja s’han beneficiat del bo infantil en cursos anteriors només hauran d’entregar la sol·licitud. No obstant això, en els casos en què la situació familiar haja variat respecte del curs anterior, s’haurà d’entregar la documentació preceptiva.

D’aquesta manera es mantenen per al pròxim curs els mínims i màxims d’ajuda per al tram dels dos als tres anys que van ser incrementats el curs passat. Per tant, l’import mínim mensual serà de 90 euros i l’import màxim serà de 180 euros.

Educació tindrà en compte la renda familiar com a criteri principal per a la concessió de les ajudes. L’import de l’ajuda que corresponga a cada família es determinarà en funció de la renda ‘per càpita’ familiar de l’exercici 2018.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *