La EBAU comença sense incidències en la Comunitat Valenciana

L’Agència de Seguretat i Emergència posa un protocol per a gestionar els contratemps en les proves d’accés a la universitat

Les Proves d’Accés a la Universitat (EBAU) han començat amb normalitat i tranquil·litat en tots els instituts i centres de Batxillerat, en els quals no s’ha registrat cap incidència. Per part seua, la consellera de Justícia de la Comunitat Valenciana, Gabriela Bravo, ha explicat que l’Agència de Seguretat i Emergències “ha posat en marxa un protocol específic per a la gestió de qualsevol incidència que poguera produir-se en el desenvolupament de les proves, amb un operatiu específic de trucades coordinades per agents de Policia Local o voluntariat de Protecció Civil desplegat en tot el territori”.

Per part seua, la consellera d’Innovació, universitats, Ciència i Societat Digital de la Comunitat Valenciana, Carolina Pascual, ha destacat “el correcte funcionament d’aquest dispositiu des del començament en tots els aspectes, tant des del punt de vista logístic, com d’organització i compliment de les mesures sanitàries i la presència de forces de seguretat”.

En un comunicat, sengles conselleries han explicat que Bravo i Pascual han realitzat un seguiment en el Centre de Coordinació d’Emergències del 112. Estaven acompanyades pel secretari autonòmic d’Emergències, José María Ángel, la secretària autonòmica d’Universitats i Recerca, Carmen Bevià, i el director general de Centres d’Educació, Ximo Carrión.

El primer dia va començar a les nou del matí amb la impressió dels exàmens en els centres. Es va realitzar a través de la plataforma desenvolupada per la Direcció General de Tecnologies i Comunicacions de la Conselleria d’Hisenda i en els 470 centres que acullen enguany la *EBAU, el funcionament va ser correcte. Així mateix, l’entrada als exàmens i el compliment de les mesures de seguretat han funcionat correctament.

Un total de 2173 aules repartides en 470 centres de Batxillerat acullen enguany les proves d’accés, la qual cosa ha activat un dispositiu en el qual han col·laborat cinc conselleries: Universitats, Educació, Justícia, Sanitat i Hisenda. Del total d’aules, 788 estan a Alacant, 254 a Castelló i 1.131 a València.

Perquè la EBAU es poguera realitzar amb les màximes mesures de seguretat per la Covid-19, la Conselleria d’Innovació ha preparat un subministrament de 33 545 màscares que s’estan repartint entre l’alumnat i al voltant de 3090 unitats de gel hidroalcohólico.

Per a portar avant aquest dispositiu, la Generalitat ha comptat amb voluntariat de Protecció Civil, agents de Policia Local i als prop de 2500 professors i professores que s’han presentat de manera voluntària perquè les proves puguen realitzar-se.

Quasi 24.000 alumnes i alumnes van acudir a examinar-se el dimarts d’Història i valencià en la fase obligatòria. Hui, les proves seran de Castellà i Inglés i, l’últim dia, seran de Matemàtiques II, Fonaments d’Art II i Llatí 2.

Imatge: Simulacre de EBAU realitzat el 7 de juliol.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *