CICAE sosté que les beques de Batxillerat són “discriminatòries” per als alumnes

L’ordre exclou als centres privats independents

L’Associació de Col·legis Privats i Independents (CICAE) va traslladar el passat 25 de juny a la Conselleria d’Educació de la Comunitat de Madrid la seua disconformitat amb els criteris anunciats de les beques de Batxillerat, per considerar-les “discriminatòries” per als alumnes i per als col·legis privats i independents.

Aquesta ordre disposada en el Butlletí Oficial de la Comunitat de Madrid del 7 de juliol recull que la convocatòria 2020-2021 exclourà als Batxillerats de centres privats independents, limitant-se només a Batxillerats privats de centres que tinguen la Secundària concertada, “fomentant així un sol model educatiu”, remarquen l’el seu comunicat.

L’associació va sol·licitar, abans de la publicació de l’ordre, una reunió amb el conseller d’Educació de la Comunitat de Madrid, Enrique Ossorio, per a abordar els criteris d’accés a les beques de Batxillerat. CICAE argumenta que el Batxillerat “és una etapa educativa privada tant en un col·legi concertat com en un privat independent”. La directora general de l’associació, Elena Cid, assenyala que “resulta incomprensible que la Comunitat discrimine als Batxillerats dels col·legis privats, quan són igual de privats que els centres concertats. Aquestes ajudes no es donen ni a la privada ni a la pública, ni a la concertada, sinó que aquestes beques són per a l’alumnat amb rendes molt baixes i li permeten tindre l’oportunitat d’accedir a altres opcions educatives”.

Encara que l’objectiu d’aquestes beques és donar l’oportunitat als alumnes perquè continuen els seus estudis en el col·legi on estaven escolaritzats, la directiva de CICAE assenyala que no entenen que “aquest curs es limite als alumnes únicament de Batxillerats privats els col·legis dels quals tinguen la secundària concertada, del que es tracta és de brindar-li l’oportunitat de triar lliurement un Batxillerat de qualitat”. Reiteren que “els beneficiaris d’aquestes ajudes amb els estudiants, no els col·legis, perquè aquestes beques no cobreixen el cost del lloc escolar en cap cas; els centres les assumeixen com a responsabilitat social als alumnes”.

CICAE considera que “deixar fora a una part dels Batxillerats privats suposa coartar la vertadera llibertat d’elecció de centre de les famílies, tan proclamada per l’actual Govern de la Comunitat, que resulta incompatible si només es permet un model educatiu. Aquest tipus de mesures, a més, dificulten el desenvolupament d’opcions educatives independents i va en contra de la lliure competència. Així mateix, manifesta el seu malestar davant la falta de comunicació i resposta de la Conselleria d’Educació de la Comunitat de Madrid amb el sector de l’ensenyament privat independent”, afigen.

L’associació ha traslladat aquesta qüestió als seus serveis jurídics, que estan analitzant “la legalitat d’una mesura que discrimina al sector de l’ensenyament privat i independent”, conclouen.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *