Extremadura contempla que el curs 2020-2021 siga presencial

En Batxillerat, la distància mínima serà d’un metre amb màscara

La consellera d’Educació i Ús de la Junta d’Extremadura, Esther Gutiérrez, va anunciar que el Govern autonòmic contempla que el pròxim curs 2020-2021, siga presencial a les aules “en tots els ensenyaments” i amb distància interpersonal. La consellera va informar que en Batxillerat i Formació Professional la distància mínima que hauran de mantindre els alumnes de manera obligatòria serà d’un metre i l’ús de màscares també serà necessari per als estudiants.

D’altra banda, la consellera s’ha referit a l’anunci que ha realitzat hui el vicepresident segon i conseller de Sanitat i Serveis Socials, José María Vergeles, sobre l’ús obligatori de màscares i ha dit que “això és hui dia” i que si al setembre encara és obligatori “s’implantarà el seu ús en tots els nivells i no hi haurà cap problema perquè tenim prevista la compra de màscares”.

Per això, la màscara ja és obligatòria en tota la regió per a les persones amb més de sis anys. Haurà de ser utilitzada fins i tot guardant la distància de seguretat de 1,5 metres amb altres persones i si s’està a l’aire lliure. La Policia multarà als qui no complisquen aquesta norma. Es podran posar sancions des de 100 euros per infraccions lleus fins als 6000 euros per aspectes més greus.

En Educació Infantil i fins a 4t de Primària, ha afirmat la consellera, es realitzaran grups de convivència en els quals podran socialitzar i jugar entre ells sense necessitat de mantindre la distància interpersonal i que estaran aïllats de la resta de grups; i des de 5é de Primària i en tota l’Educació Secundària Obligatòria (ESO) s’haurà de mantindre la distància interpersonal de 1,5 metres.

Així mateix, ha anunciat la creació d’un Fons COVID amb un milió d’euros, que es distribuirà com a despeses de funcionament entre els centres públics perquè puguen adquirir més material de lluita contra el coronavirus. Serà una bossa COVID-19 de pagament únic per centre per a l’adquisició de termòmetres, catifes, papereres amb tapa i reposició de gels hidroalcohólicos “que, ha especificat la consellera, se sumarà als huit milions d’euros que cada any distribuïm entre els centres per a despeses de funcionament”.

Gutiérrez ha afirmat que es destinaran dos milions d’euros per a material TIC, com l’adquisició de 7000 dispositius electrònics més per a alumnat amb majors problemes de connectivitat “que se sumen als 1150 que hem adquirit en l’últim trimestre d’aquest curs i als 10 000 dispositius existents en els nostres centres educatius”. Així mateix, Gutiérrez ha assegurat que es duran a terme accions de formació en TIC per a docents i alumnes, amb possibilitat d’extensió a les famílies, “per si hi haguera un altre confinament”.

Gutiérrez, que ha comparegut davant els mitjans de comunicació per a informar sobre la planificació del pròxim curs 2020-2021, també ha presentat al nou secretari general d’Educació, Francisco Javier Amaya, que substitueix en el càrrec a Rafael Rodríguez de la Creu.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *