Díaz Ayuso anuncia que Madrid bat el seu rècord històric de llibertat d’elecció de centres educatius

Les sol·licituds telemàtiques s’eleven a un 60% aquest curs

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, va anunciar ahir que quasi el 94% de les famílies madrilenyes han obtingut plaça en el centre triat com a primera opció per a escolaritzar als seus fills de 3 anys el pròxim curs 2020/21, el millor percentatge registrat a la regió en tota la sèrie històrica.

“Des del passat 26 de maig hem continuat defensant la millor educació i en llibertat per a totes les famílies. Enguany tenim la xifra rècord de famílies que han obtingut plaça en la seua primera opció. La Comunitat de Madrid ha aconseguit aqueixa xifra rècord de llibertat”, ha subratllat la presidenta madrilenya durant la seua intervenció en el passat ple de l’Assemblea de Madrid.

La Comunitat de Madrid ha passat de registrar el 80,5% d’alumnes que van obtindre plaça el col·legi triat com a primera opció en el curs 2006/07, -el primer any de què es té registres d’aquest tipus-, al 94% del pròxim curs 2020/21. A més, el Govern regional porta cinc anys consecutius millorant aquests percentatges de llibertat educativa.

D’altra banda, el 91,46% dels alumnes de tres anys amb Necessitats Educatives Especials (ACNEE) que comencen el col·legi han accedit al centre sol·licitat com a primera opció, una dada que és un 0,3 superior al del curs passat. Així mateix, el 92,7% dels alumnes que comencen el pròxim curs l’Educació Secundària Obligatòria (1r de l’ESO) han aconseguit plaça en el centre que havien demanat en primer lloc, un percentatge que també millora respecte al curs passat.

El Govern regional compta amb altres 9.539 places destinades per al procés d’escolarització extraordinària que s’estén fins al començament de curs el mes vinent de setembre i que va començar el 15 de juliol.

Esforç telemàtic

“La Comunitat de Madrid ha realitzat un gran esforç per a adaptar l’admissió d’alumnes a la situació actual marcada pel *COIVD-19”, expliquen en el comunicat dins del portal oficial de la Conselleria d’Educació de Madrid. Part del procés de va desenvolupar sota la declaració d’Estat d’alarma, per la qual cosa l’Executiu autonòmic va haver d’ampliar les maneres d’accés per via telemàtica, abans limitats a certificats digitals. Aquest nou sistema ha permés a les famílies realitzar aquestes gestions a distància.

A causa d’aquestes actuacions, enguany l’accés a la Secretaria Virtual dels centres s’ha pogut realitzar per diferents mitjans. El primer, mitjançant l’aplicació informàtica Roure-Arrels, per al que els centres han facilitat la contrasenyes directament a les famílies dels alumnes ja escolaritzats.

També s’ha pogut dur a terme mitjançant registre en la Secretaria Virtual. Per a això s’ha arbitrat un nou procediment a través d’autenticació mitjançant mòbil, que facilita el registre previ a la presentació de sol·licituds.

Prop del 60% de sol·licituds telemàtiques

Les sol·licituds d’admissió per al pròxim curs escolar 2020/2021 realitzades de manera telemàtica s’han multiplicat per 17 respecte al procés de l’any passat. En concret, 87.153 peticions de les famílies madrilenyes van ser realitzades mitjançant algun dels sistemes posats a disposició per la Comunitat de Madrid per a evitar desplaçaments als centres educatius.

Les quantificades en el procés d’enguany representen un percentatge molt alt, pròxim al 60%, del total de peticions. Les restants sol·licituds s’han dut a terme de manera presencial en els centres educatius.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *