La UNESCO preveu que 24 milions de xiquets abandonen l’escola per l’impacte econòmic de la Covid-19

El tancament dels col·legis provoca que les xiquetes siguen vulnerables al matrimoni infantil

Alba Ruiz. València, 5 d’agost de 2020.

La UNESCO estima que 23.8 milions d’alumnes (des de preescolar fins a l’educació superior) podrien abandonar o no tindre accés a l’escola en 2020 a causa de l’impacte econòmic de la pandèmia, que va obligar a tancar escoles en tot el món. Estes dades es troben en l’informe Education in the time of COVID-19 and beyond . A més, els tancaments d’escoles provoquen que les xiquetes i dones jóvens siguen més vulnerables al matrimoni infantil, l’embaràs primerenc i la violència de gènere, la qual cosa disminuiria la seua probabilitat de continuar la seua educació. Un article recent de The Economist cita casos en què després de bloquejos i quarantenes, les jóvens es veuen obligades a contraure matrimonis o quedar embarassades.

PROPOSTES PER A DISMINUIR L’ABANDÓ ESCOLAR

En l’informe citat anteriorment es fa una crida a l’acció en quatre àmbits principals: Primer, reobrir les escoles. Una vegada que la transmissió local de la Covid-19 estiga controlada, l’acció consistirà a tornar als alumnes a l’escola de forma segura. Després, caldrà donar prioritat a l’educació en les decisions de finançament. “Los pressupostos per a educació s’han de protegir i aumentar”, asseguren en l’informe Education in the time of COVID-19 and beyond.

A continuació, Les iniciatives d’educació han de procurar arribar a aquells que corren major risc que se’ls deixe arrere: les persones en situacions d’emergència i de crisi, els grups minoritaris de qualsevol tipus, les persones desplaçades i aquelles amb discapacitats. I finalment, construir hui el futur de l’educació. Per a aconseguir-ho, “necesitamos invertir en l’alfabetització i la infraestructura digitales”, escriuen en el document.

ALUMNES AFECTATS PER LA PANDÈMIA

A pesar de la inscripció quasi universal en els primers graus en la majoria dels països, un número extraordinari de xiquets – més de 250 milions – estaven fora de l’escola, i quasi 800 milions d’adults eren analfabets. A més, inclús per a aquells en l’escola, aprendre estava lluny d’estar garantit. S’estima que el 56% dels xiquets en edat escolar primària en tot el món no tenen habilitats bàsiques de lectura. Des del punt de vista financer, el desafiament ja era descoratjador abans de la Covid-19.

La pandèmia ha causat la major interrupció de l’educació en la història, ja que ha tingut un impacte quasi universal en estudiants i professors de tot el món, des d’escoles preescolars, secundàries, tècniques i educació i formació professional, universitats, aprenentatge d’adults i establiments de desenrotllament d’habilitats. A mitjan abril de 2020, el 94% dels alumnes de tot el món van ser afectats per la pandèmia, representant 1,58 mil milions de xiquets i jóvens, des de preescolar fins a educació superior, en 200 països.

El document, Education in the time of COVID-19 and beyond , es va presentar com una campanya plural coordinada per 10 organitzacions, entre elles la UNESCO. El periòdic EuropaPress explica que l’agrupació s’ha proposat “sensibilizar” sobre la situació d’emergència que travessa l’educació en el món i intentar que es “aumenten” les inversions en el sector per a construir “mejores sistemes educatius, més inclusius i resistents, de cara al futur.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *