Més de 10.500 docents participen en els cursos en xarxa 2020 per a formar-se

El programa tractarà d’educar als docents en la digitalització

Alba Ruiz. València, 11 d’agost de 2020.

El Ministeri d’Educació i Formació Professional (MEFP), a través de l’Institut Nacional de Tecnologies Educatives i Formació del Professorat (INTEF), disposició de la comunitat educativa una àmplia oferta formativa dirigida sobretot als docents. Els cursos de formació en xarxa, dividit en dues edicions, reuniran enguany 10.573 docents. En aquesta segona edició que tindrà lloc entre setembre i novembre, es reforçarà: l’educació per a l’era de la digitalització i la promoció de l’equitat i atenció a la diversitat de l’alumnat.

Aquestes dues línies, prioritàries per al *MEFP, han cobrat especial rellevància durant la pandèmia de *Covid-19, que ha obligat a suspendre les classes presencials i substituir-les per l’ensenyament a distància.

En la primera edició celebrada entre els mesos de març i juny, van participar 5.773 docents de tot l’àmbit geogràfic repartits en els 21 cursos que conformaven l’oferta. Aquests cursos, que contribueixen també al desenvolupament de la competència digital docent, se certifiquen amb 70 hores de formació.

Dels 16 cursos que conformen aquesta segona edició, que comptarà amb 4.800 participants, cinc estan relacionats amb l’enfortiment de la competència del professorat en el disseny d’experiències, docència i avaluació en entorns virtuals i en la creació de recursos digitals. Dos d’ells, “Docència a distància”, amb 1.190 sol·licituds, i “Avaluació dels aprenentatges en la modalitat a Distància”, amb 573, han sigut els més demandats.

El treball en aquests entorns virtuals genera així mateix la necessitat de garantir la seguretat i els drets digitals de l’alumnat. Per a millorar els coneixements del professorat en aquest àmbit, aquesta edició ofereix formació sobre protecció de dades i privacitat en centres educatius.

D’altra banda, també s’ofereixen cursos que aborden temes com l’educació en la diversitat, prevenció i actuació enfront de l’assetjament escolar, atenció educativa a la població escolar gitana, l’actualització didàctica en l’ensenyament d’idiomes, l’àmbit de la Ciència, la Tecnologia, l’Enginyeria i les Matemàtiques (CTIM) i l’educació per al desenvolupament sostenible (EDS).

Aquests cursos de formació en xarxa 2020 es complementen amb altres activitats que promouen canvis metodològics com la “Aula del Futur” que es completarà amb una àmplia i variada oferta formativa que es desenvoluparà durant el primer trimestre del curs 2020-2021.

De cara al pròxim curs, el *INTEF està preparant la programació de noves activitats per al primer trimestre, en les quals s’abordaran, entre altres, els següents temes: educació emocional, educació connectada (en col·laboració amb la Fundació d’Ajuda contra la Drogoaddicció) i disseny de plans digitals per als centres educatius.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *