Madrid ampliarà els continguts sobre el judaisme el pròxim curs en l’ESO

La capital aprova tres hores d’Educació Física en Secundària

Alba Ruiz. València, 12 d’agost de 2020.

La Comunitat de Madrid ampliarà els continguts sobre el judaisme i el seu llegat donant-los major presència en el currículum de l’Educació Secundària Obligatòria (ESO) a partir del curs que ve. L’estudi consistia en l’expulsió dels jueus en l’època dels Reis Catòlics i a l’Holocaust de la Segona Guerra Mundial, A més, la capital també ha aprovat afegir una hora més per a l’assignatura d’Educació Física passant de tindre dues hores a la setmana a tres hores.

En els continguts del judaisme no s’incloïa les conseqüències que va tindre la presència dels jueus en la Península Ibèrica. Per això, el Govern regional ja ha donat llum verda al decret per a la modificació del currículum d’Educació Secundària per a més contingut sobre el judaisme. S’afegiran a la matèria troncal de Geografia i Història en els cursos 2n, 3r, i 4t d’ESO. D’aquesta manera es complirà amb l’objectiu que aquests estudis estiguen presents en tots els centres.

Així, els estudiants coneixeran els orígens jueus, la seua presència en la Península, les principals aportacions a la literatura, l’art, la ciència i a tantes altres branques del saber, el seu llegat cultural i patrimonial. “Gràcies en gran manera als intel·lectuals jueus es van poder transmetre molts dels coneixements i els autors clàssics grecoromans i musulmans”, informa la Comunitat de Madrid en el seu comunicat sobre aquesta mesura.

Més Educació Física

L’executiu regional també ha aprovat la implantació de la tercera hora d’Educació Física en Educació Secundària Obligatòria, una iniciativa que finalment es posposa fins al curs 2021/2022, a causa de les circumstàncies actuals de la crisi del *Covid-19 i la repercussió per a l’organització del pròxim curs escolar 2020-2021.

L’Educació Física passarà de dues a tres hores setmanals en totes les etapes d’ESO. Perquè aquesta mesura siga una realitat, es procedirà a substituir una hora de les assignatures específiques opcionals i les de lliure configuració autonòmica. No obstant això, dins de la normativa que regula la seua autonomia, els centres podran mantindre voluntàriament les dues hores d’aqueixes matèries, en funció de la disponibilitat horària i dels seus recursos.

Aquesta ampliació està inclosa en l’acord de Govern i respon a la necessitat de reduir els nivells d’obesitat i sedentarisme entre la població infantil i juvenil. De fet, l’OMS (Organització Mundial de la Salut) recomana als escolars la pràctica d’un mínim de 60 minuts diaris d’exercici físic per a millorar l’estat de salut i reduir les malalties que comporta l’excés de pes entre xiquets i joves.

Amb aquest mateix objectiu, l’executiu regional ja va aprovar la introducció de l’Educació Física en els estudis de Formació Professional Bàsica a partir del pròxim curs 2020/21. A més, aquest augment de l’Educació Física s’estendrà a l’Educació Primària de manera coordinada amb els centres, perquè siguen aquests els que aproven un pla específic que permetrà incrementar l’activitat física i l’esport abans del començament de les classes i durant els esbarjos, i no modificar així la càrrega lectiva.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *