El Ministeri d’Educació destina 40 milions a restablir els centres educatius el pròxim curs

Els diners es distribuirà als alumnes desfavorits de Primària, ESO I Batxillerat

Alba Ruiz. València, 13 d’agost de 2020.

El Consell de Ministres ha aprovat una inversió de 40 milions d’euros per al Programa per a l’Orientació, Avanç i Enriquiment Educatiu, #PROA+, que respon a la situació d’emergència educativa del curs 2020-2021 provocada per la pandèmia del *Covid-19. El Ministeri d’Educació i Formació Professional distribuirà els fons entre les Comunitats Autònomes per a atendre l’alumnat més vulnerable en Primària, ESO i Batxillerat.

La distribució entre Comunitats Autònomes s’ha realitzat segons el nombre d’alumnes escolaritzats en Educació Primària i Secundària Obligatòria (50%); el percentatge d’alumnes amb necessitats específiques de suport educatiu (20%); la taxa d’idoneïtat als 15 anys (20%) i la dispersió de la població, sobre la base del Cens de Població i Habitatge 2011 de l’Institut Nacional d’Estadística (10%).

Andalusia amb 5.345.935,00 és la que més diners ha rebut juntament amb Catalunya a la qual se li ha repartit 4.516.098,00, seguida de la Comunitat de Madrid amb 3.768.353,00 i la Comunitat Valenciana amb 3.439.736,00 euros. En ordre de major quantitat rebuda: Galícia, Múrcia, Castella i Lleó, Castella-la Marxa, Navarreses i les Illes Balears han rebut més de dos milions. I la resta més d’un milió, a excepció del País Basc que el finançament d’aquest programa es realitzarà conforme al seu règim de finançament específic.

Objectius del Pla

Es vol garantir la continuïtat i l’avanç educatiu de l’alumnat en pròxim curs, amb especial atenció als més vulnerables. D’una banda es pretendre restablir, reforçar i millorar el funcionament dels centres educatius en les condicions especials del curs 2020-2021, flexibilitzant la seua organització i garantint les condicions escolars recomanades per les autoritats sanitàries.

D’altra banda es pretendre reforçar l’equitat educativa de la xarxa de centres. Impulsar i facilitar les necessàries adaptacions de les programacions didàctiques entorn de les competències clau i els aprenentatges fonamentals. Reforçar la dotació i formació dels equips docents i dels professionals d’orientació.

I finalment, respondre de manera integral a les noves necessitats educatives sobrevingudes, així com mitigar l’impacte del confinament i suspensió de l’educació presencial en el benestar socioemocional de l’alumnat i professorat.

Catàleg d’Actuacions

Cada centre educatiu triarà entre el catàleg d’actuacions del programa #PROA+, en funció de les seues necessitats i possibilitats en el curs 2020-21. Aquestes actuacions inclouen:

L’adequació del projecte educatiu del centre a les necessitats del següent curs, l’adaptació de la programació curricular i l’estímul a la renovació pedagògica inclusiva. D’altra banda, l’impuls a les competències docents i orientadores més necessàries, en coordinació amb els serveis o xarxes de formació de la Comunitat Autònoma.

També s’incorpora el pla d’acompanyament, motivació i reforç escolar personalitzat per a l’alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu. Són actuacions amb monitors i alumnes mentors, que complementen les dels docents i que estan destinades a millorar la motivació, l’autoestima, el benestar emocional i les perspectives escolars dels estudiants.

I per a acabar, la promoció de la implicació i col·laboració de les famílies i de l’entorn comunitari amb el Projecte Educatiu del centre amb l’objectiu de fomentar el compromís de la família en les activitats educatives dels estudiants i de previndre l’abandó escolar prematur.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *