La Comunitat Valenciana obri el termini per a sol·licitar ajudes per a organitzar activitats extraescolars

La Conselleria d’Educació destina nou milions als ajuntaments per a la població escolar

Alba Ruiz. València, 14 d’agost de 2020.

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) l’ordre de bases i la convocatòria de la línia extraordinària de 9 milions d’euros en ajudes destinades als ajuntaments per a organitzar activitats de suport educatiu i activitats extraescolars culturals i esportives dirigides a la població escolar d’entre 3 i 18 anys amb l’objectiu de compensar els efectes negatius del confinament conseqüència de l’emergència sanitària ocasionada per la *Covid-19.

El conseller Vicente *Marzá destaca que “aquests 9 milions d’euros que destinem als ajuntaments són fonamentals perquè el nostre alumnat tinga igualtat d’oportunitats. Són perquè els consistoris puguen desplegar una oferta d’activitats el més àmplia possible per a reduir els efectes negatius de la pandèmia”.

Els ajuntaments tenen 15 dies hàbils per a sol·licitar aquestes ajudes. Per tant, el termini per a demanar les subvencions estarà obert des de dilluns que ve 17 d’agost al divendres 4 de setembre, tots dos dies inclosos. La sol·licitud ha de fer-se exclusivament per via telemàtica a través de la seu electrònica de la Generalitat Valenciana.

Perquè tot això puga implementar-se de la manera més ràpida possible, la Conselleria abonarà el 100% de les ajudes de manera anticipada als ajuntaments beneficiaris, que tindran fins al 15 de setembre de 2021 per a justificar la realització de les activitats.

Repartiment equitatiu de les ajudes per tot el territori

Per a facilitar que l’ajuda arribe a tot el territori de manera equitativa i justa, la Conselleria ha dissenyat un sistema de repartiment de subvencions que compensa les desigualtats de població i renda de cada municipi, per la qual cosa tots reben fons suficients per a impulsar activitats extraescolars i de suport educatiu.

Així, d’inici, els 540 ajuntaments valencians amb població entre 3 i 18 anys segons les xifres oficials del padró municipal, a 1 de gener de 2019, disposen d’una quantitat mínima assegurada de 3.000 euros. A més d’una altra variable en funció de la població escolar empadronada i de la renda mitjana de cada municipi.

Això suposa que els 141 municipis de la província d’Alacant podran rebre uns 3,32 milions d’euros; els 133 municipis de les comarques de Castelló amb població escolar sumarien un total aproximat de 1,25 milions d’euros, i els 266 ajuntaments de les comarques de València disposaran d’uns 4,42 milions d’euros.

L’import de la subvenció mai podrà ser superior a l’ajuda sol·licitada. Per tant, el repartiment final dels fons per comarques i ajuntaments dependrà tant del nombre de consistoris participants com del volum d’activitats per a les quals demanen ajuda.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *