La Comunitat de Madrid difon la campanya #HazQueMoLee de foment de la lectura

25 autors reconeguts han usat les xarxes socials per a acostar la seua literatura a la joventut

Inés Arquimbau. València, 14 d’agost de 2020.

La Comunitat de Madrid posa en marxa una nova campanya amb l’objectiu impulsar la lectura entre el públic jove. La iniciativa, a través del Carnet Jove, es desenvolupa sota l’etiqueta #HazQueMoLee i pretén recuperar l’activitat de llegir en el temps d’oci dels joves madrilenys, d’una forma pròxima i amena. Per a això, comptarà amb la col·laboració de reconeguts prescriptores apassionats pels llibres que tenen milers de seguidors en les xarxes socials.

El moviment va començar el 29 de juliol i es desenvoluparà durant tot l’estiu, animant als joves a participar mitjançant un espai de conversa permanent en el qual parlar de llibres i compartir lectures. A més, diverses joves referents de la literatura juvenil com @raquelbookish, @silver.books, @soraya.keyrer, @irisdeasomo, @jenherranz, @julianapadi i @paolaboutellier difondran a través de les xarxes diferents vídeos i recomanacions literàries.

Segons l’últim estudi realitzat pel gremi d’editors a Espanya (FGEE), els grups de població que més han llegit durant els passats mesos de confinament han sigut les dones -que van pujar de 56 a 66 per cent- i els joves de 25 a 35 anys, que aconsegueixen un 65 per cent del total, 15 punts més que en l’etapa anterior. Aquest mateix percentatge es registra entre el tram de població amb edats compreses entre els 18 i els 24 anys.

Carnet Jove amb la lectura i també en xarxes socials

En l’àmbit cultural i de difusió de la literatura, el Govern regional també va dur a terme durant l’Estat d’alarma la campanya Vesprades literàries de Carnet Jove, que es va iniciar el 24 d’abril en directe a través Instagram amb l’escriptor especialitzat en literatura juvenil i amb milions de lectors a tot el món, Francisco de Paula Fernández (Blue Jeans).

A través del Carnet Jove de la Comunitat de Madrid, més de 10.000 joves han assistit a aquests directes d’Instagram amb 25 reconeguts autors que han abordat les seues inquietuds literàries i el procés creatiu de les seues últimes obres. Les emissions s’han realitzat els divendres dels mesos de maig, juny i juliol, i es poden visualitzar en qualsevol moment en el canal @carn_jove_mad. Aquest contingut audiovisual se suma a uns altres que ha posat en marxa la Comunitat de Madrid perquè els joves gaudisquen de propostes culturals pensades especialment per a ells.

Les Vesprades literàries han reunit escriptors que captiven a milers de lectors per tot el món com Lorenzo Silva, Care Santos, Alejandro Palomas, Eloy Moreno, Mikel Santiago, Lorena Franco, Marta Robles, César Pérez Gellida, Gema Bonnín, entre molts altres. Encara que aquesta iniciativa es va posar en marxa durant el confinament pel COVID-19, la campanya es reprendrà a la volta de l’estiu.

Actualment, el Carnet Jove de la Comunitat de Madrid compta amb la col·laboració de més de 2.000 establiments a la regió, que ofereixen descomptes i avantatges als joves en sectors de formació, esport, viatges, cultura i oci, entre altres. El carnet és gratuït i la seua sol·licitud pot fer-se de manera telemàtica o de manera presencial, amb cita prèvia, en l’Oficina Jove TIVE (C/ Fernando el Catòlic, 88, Madrid). També es pot realitzar en les sucursals de l’entitat bancària CaixaBank i en les oficines joves de més d’una trentena de municipis de la regió.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *