FSIE reclama acords per al pròxim curs entre el Govern i les CC. AA.

FSIE demana incorporar personal sanitari als centres educatius el curs 2020/2021

Alba Ruiz. València, 24 d’agost de 2020.

FSIE (Federació de Sindicats Independents d’Ensenyament) considera que és “imprescindible” que el Govern i les Comunitats Autònomes aconseguisquen acords unànimes sobre l’inici, organització i desenvolupament del curs escolar 2020/21. FSIE defensa en la seua nota de premsa l’educació presencial enfront de qualsevol alternativa. I per a això proposa, davant la situació excepciona de la pandèmia de la Covid-19, una sèrie de mesures com la incorporació de personal sanitari als centres educació el pròxim curs.

Davant la pròxima Conferència de Presidents per a parlar de l’inici del curs escolar, “una mica tardana”, opina el sindicat pel fet que està prevista una setmana abans del començament del curs, és necessari que els responsables polítics aporten a les famílies, alumnes, docents i no docents que treballen en els centres: tranquil·litat, seguretat, confiança, suport i claredat en la gestió d’aquesta situació. Hui dia, “continua havent-hi una gran incertesa sobre molts aspectes”, continua dictaminant FSIE en la seua nota de premsa.

Els criteris d’actuació haurien d’aconseguir un alt grau de consens i ser aplicables al conjunt del sistema educatiu de l’Estat. És difícil entendre que es puguen aplicar 17 maneres diferents d’actuar, depenent de cada Comunitat Autònoma, enfront d’una mateixa situació que afecta a tots per igual. FSIE davant “la situació excepcional de pandèmia i la seua incerta duració”, exigeix una sèrie de mesures en el seu comunicat.

Mesures d’actuació per al pròxim curs en situació de pandèmia

D’una banda, consideren que les administracions públiques han de garantir finançament per a proveir les mateixes mesures i recursos materials, sanitaris i d’higiene per a tots els centres sostinguts amb fons públics, els seus treballadors i alumnat (concertats i públics sense distinció).

A més, afirmen que s’ha de mantindre la distància mínima interpersonal de 1,5 m que determinarà el nombre d’alumnes per aula en cada centre. “És incomprensible que on s’estan prohibint reunions de més de 10 persones es vaja a iniciar el curs amb 20 o més alumnes per aula”, continuen. Continuen exigint la reducció dels actuals ràtios d’alumnes per aula i desdoblegar quants grups siguen necessaris.

D’altra banda, exigeixen mesures com l’augment, de manera temporal per a aquest curs, del nombre de professors i personal d’administració i serveis. “De no fer-se així, res del que es puga planificar per a controlar la pandèmia serà efectiu”, assegura FSIE.

Així mateix, dictaminen l’adaptació de la càrrega lectiva i curricular i la unificació dels criteris d’avaluació, promoció i titulació. També, pretenen establir la jornada contínua mentre dure la pandèmia, evitant desplaçaments i moviments de grups. Realització de proves diagnòstiques abans de començar el curs i controls periòdics aleatoris al llarg d’aquest.

FSIE exigeix determinar les condicions en les quals es pot donar servei de menjador o realitzar activitats extraescolars si això és possible. La regulació del teletreball i dotacions de mitjans tecnològics a tot l’alumnat i professorat. I finalment, mesures específiques per als centres d’educació especial, els seus treballadors i alumnat, entre altres.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *