Carmen Pomar anuncia la incorporació de 1.000 nous professors al sistema educatiu gallec

La formació dels docents es potenciarà en la gestió dels recursos tecnològics i en la formació dels equips Covid a les escoles

Inés Arquimbau. València, 20 d’agost de 2020.

La consellera d’Educació, Universitat i Formació Professional, Carmen Pomar, ha anunciat la contractació de prop de 1.000 nous professors que s’incorporaran enguany al sistema educatiu gallec, entre les noves contractacions per a atendre el desplegament d’aules i programes de reforç educatiu.

En concret, es tracta de 240 nous professors que seran contractats per a atendre les 158 noves unitats (grups de classe) d’Infantil i Primària; altres 543 professors de suport (221 de Primària i 322 d’ESO) contractats a través del Programa de Reforç Educatiu ARC; i un número encara no especificat de professors de Secundària, Batxillerat i FP (pendent de tancament d’inscripcions al setembre després de les proves de recuperació); el que fa un total estimat aproximant-se a mil nous professors.

Durant una visita al CPI Cova Terreña (Baiona), la ministra també ha explicat que, Galícia opta per la presència a les aules amb totes les mesures de seguretat, encara que cal estar pendent de l’evolució de la pandèmia i del que dicten les autoritats. “Hem de combinar la seguretat en salut amb metes educatives bàsiques que, especialment en els xiquets i l’escola primària, tenen molt a veure amb la interacció escolar”, per la qual cosa “l’assistència és fonamental, especialment per als xiquets, ja que la interacció és part de la filosofia pedagògica i de la metodologia didàctica ”, va afegir l’orientadora.

Per tant, el Protocol, presentat el mes de juliol passat, serà revisat constantment i “poden sorgir canvis, ja que la situació sanitària varia”. Precisament en aquest context d’actualització es troba la proposta d’ús permanent de màscares per part dels xiquets a l’aula, que Galícia plantejarà la Conferència de Presidents anunciada pel Govern de l’Estat.

Carmen Pomar també va anunciar que el seu departament ja va completar el Pla de Recepció de Salut Emocional, elaborat per experts mèdics, que és una guia per a fer costat a estudiants, famílies i docents per a afrontar l’inici d’un curs en el qual, va dir, “Es necessita reforç curricular i suport emocional”.

Una altra línia d’acció del Ministeri que s’enforteix és la formació de docents des de principis de setembre, tant en l’àmbit de la gestió de recursos tecnològics, com la formació específica per als 4.000 integrants dels equips Covid d’escoles, aquesta última impartida per experts del Servei Gallec de Salut.

Menjador CPI Cova Terreña

Durant la visita al CPI Cova Terreña (Baiona), Carmen Pomar va revisar l’organització que està duent a terme l’equip directiu quant a l’inici de l’activitat acadèmica així com quant a serveis complementaris, com el menjador escolar, que gestiona el Anpa del centre.

Pomar va elogiar el treball realitzat en aquest sentit d’acord amb el Protocol d’adaptació al context del Covid 19 en els centres d’Educació no Universitària de Galícia per al curs 2020-2021, elaborat pels Ministeris d’Educació i de Sanitat; i va reiterar que l’objectiu amb el qual treballa el seu departament és amb un inici del curs amb la màxima normalitat possible dins del context actual i, per tant, emfatitzant totes les mesures de seguretat higiènica i sanitària que estableix el propi Protocol.

Quant al servei de menjador escolar, és important recordar que la normativa establida en el Protocol de la Xunta és la mateixa per a tots els menjadors, independentment que el responsable del servei siga el propi Ministeri, els Ajuntaments o la Anpas, com és el cas del CPI. Cova de la Terreña.

Precisament en aquest centre -que aglutina a xiquets de les etapes d’Infantil, Primària i ESO-, l’orientadora va fer un especial reconeixement a la labor dels integrants de la Anpa del centre per tindre tot ja acabat per a l’inici del curs quant a qüestions organitzatives (de repartiment d’alumnes) com d’higiene, neteja i desinfecció, en la línia del que s’estableix en el Protocol.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *