El Govern i les CC. AA. acorden mesures d’actuació en centres escolars contra la Covid-19

L’activitat lectiva serà presencial en tots els nivells educatius

Alba Ruiz. València, 28 d’agost de 2020.

El Govern ha acordat aquest dijous amb les Comunitats Autònomes una declaració d’actuacions coordinades en Salut Pública enfront del Covid-19 per als centres educatius durant el curs 2020-2021. En total, 29 mesures i 5 recomanacions per a la seua aplicació per les administracions competents. En primer lloc, Govern i CC. AA. han acordat que, amb caràcter general, l’activitat lectiva serà presencial per a tots els nivells i etapes del sistema educatiu, prioritzant-la per a l’alumnat de menor edat, almenys fins al segon curs de l’ESO.

Els centres educatius es mantindran oberts durant tot el curs escolar assegurant els serveis de menjador, així com el suport educatiu a menors amb necessitats especials o de famílies socialment vulnerables, sempre que la situació epidemiològica ho permeta.

El personal que treballe en el centre educatiu reduirà a l’imprescindible la seua permanència en el mateix per al que es promourà la realització telemàtica de totes aquelles activitats no lectives que així ho permeten.

A més, tal com ja es recollia en el document Mesures de Prevenció, Higiene i Promoció de la Salut enfront de la Covid-19 per a Centres Educatius en el curs 2020-2021, elaborat pels Ministeris de Sanitat i Educació el mes de juny passat, tots els centres hauran de designar a una persona responsable per als aspectes relacionats amb el virus.

Mesures d’higiene

Es realitzarà una higiene de mans de manera freqüent i meticulosa, almenys cinc vegades al dia. S’intensificarà la neteja dels centres, especialment en els banys i de llocs de major ús. Així mateix, es ventilaran amb freqüència les instal·lacions, almenys durant 10-15 minuts. Els menjadors permetran la distància interpersonal de 1,5 metres, excepte en el cas de pertànyer a un mateix grup de convivència estable.

En el transport escolar serà obligatori l’ús de la màscara a partir de 6 anys i recomanable en xiquetes i xiquets de 3 a 5 anys. A més, es prendrà la temperatura corporal a tot l’alumnat i al personal de manera prèvia a l’inici de la jornada.

Gestió de casos

La guia estableix com a eixos d’actuació evitar l’assistència al centre de persones simptomàtiques; l’aïllament precoç i referència al sistema sanitari de persones amb símptomes; el manteniment de l’activitat lectiva extremant precaucions fins als resultats de les proves diagnòstiques; i la quarantena dels contactes estrets.

Vacunació enfront de la grip

Donada una possible coexistència durant aquesta pròxima temporada 2020-2021 de la circulació dels virus de la grip i la Covid-19, El Govern i les Comunitat Autònomes han acordat nous objectius amb la finalitat de protegir als més vulnerables: aconseguir almenys cobertures del 75% en personal sanitari i majors de 65 anys; i d’un 60% en embarassades i persones amb condicions de risc. La campanya de vacunació es realitzarà de manera coordinada començarà en la primera quinzena d’octubre.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *