FSIE decebut amb l’acord amb les CC. AA. per a l’inici del curs escolar

Consellers d’Educació opinen que les mesures no aporten res nou

Alba Ruiz. València, 2 de setembre de 2020.

L’acord al qual van arribar les Comunitats autònomes i el Ministeri d’Educació el 27 d’agost per al retorn a les aules “manté la indefinició en molts aspectes i no transmet confiança ni seguretat als professionals, famílies i alumnat”, considera la Federació de Sindicats Independents d’Ensenyament (FSIE). “Consellers d’Educació opinen que les mesures acordades no aporten res nou”, segons indica FSIE.

El sindicat considera que no s’ha fixat la necessària reducció de ràtios i es mantenen nombres d’alumnes per aula que contradiuen les pròpies normes de distanciament i seguretat que es decreten pel Govern i les Autonomies per a altres àmbits socials i laborals. El periòdic El País ha publica una nota de premsa on s’indica que el nombre d’alumnes per classe, a Madrid, serà d’un màxim de 20 en Infantil i Primària i en 1r i 2n de l’ESO seran de 23 alumnes. Encara que, en cada Comunitat Autònoma el nombre d’alumnes varia.

D’altra banda, expressen que no es determinen criteris concrets per a adoptar decisions sobre el tancament d’aules i centres ni l’actuació concreta davant contagis i contactes d’alumnes d’una banda i professorat i PAS per un altre. A més, asseguren que es manté l’inici del curs sense tindre en compte la reiterada posició de l’OMS desaconsellant l’obertura dels col·legis en zones amb alta transmissió del virus, situació que s’està donant en diverses zones.

Continuen afegint en el seu document que no s’acorda una inversió econòmica de caràcter finalista, extraordinari i temporal, que permeta la contractació del nombre suficient de professionals per a desdoblegar grups, atendre el reforç que necessiten molts alumnes, augmentar el nombre d’orientadors, incrementar el personal de neteja, incorporar personal sanitari o garantir la dotació tecnològica necessària per a docents i tot l’alumnat.

“La decisió i responsabilitat d’adoptar mesures acadèmiques d’adaptació curricular i programàtica es deixen en mans dels centres educatius sense cap orientació ni directriu homogènia”, opina FSIE. A més, es preocupen per un possible tancament de les aules expressant que no s’ha abordat ni resolt el greu problema de la conciliació familiar i laboral davant els segurs tancaments d’aules i centres que s’aniran produint.

FSIE dona suport a l’educació presencial però sempre que aquesta es puga desenvolupar en un marc de seguretat màxima per als professionals, docents i no docents, i alumnat. Continuen faltant moltes mesures fonamentals per a assegurar i preservar amb el màxim de garantia possible la salut de la comunitat educativa en els centres. “S’ha perdut una altra gran oportunitat i aquesta situació es produeix mancant 4 dies per a l’inici del curs escolar”, finalitza en el seu comunicat publicat el 28 d’agost.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *