Isabel Celaá: “la transformació del sistema educatiu és necessària per a una reconstrucció econòmica”

La Ministra d’Educació ha participat en la trobada de l’Economia digital i les Telecomunicacions

Alba Ruiz. València, 3 de setembre de 2020.

La ministra d’Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, ha reiterat la necessitat de modernitzar i transformar el nostre sistema educatiu per a “aconseguir una reconstrucció econòmica i social justa i sostenible”. Així ho ha assegurat la ministra en la seua intervenció en la 34a Trobada de l’Economia Digital i les Telecomunicacions organitzat per AMETIC , la patronal de la indústria tecnològica digital a Espanya.

Dins d’aquestes reformes, destaca el projecte de Llei d’Educació, que està en fase de tramitació parlamentària i que, com ha explicat la ministra, “constitueix el marc normatiu necessari per a transformar i modernitzar l’educació del nostre país”. En aquesta línia, al juliol es va aprovar un Pla per a la Modernització de la Formació Professional, dotat amb 1.500 milions d’euros per als pròxims quatre anys i es treballa ja en una nova Llei de Formació Professional

La pandèmia del coronavirus “ha evidenciat, més si cap, la importància de dur a terme reformes determinants per a construir un model educatiu modern, de qualitat, equitatiu i inclusiu”, ha assenyalat Celaá. “Estem emprenent reformes de gran importància, convocant a un gran consens i noves aliances per a modernitzar el nostre sistema”, ha afegit.

La ministra ha destacat, a més, altres compromisos adoptats en aquests mesos per a transformar l’educació al nostre país. Així, el Ministeri ha impulsat la derogació dels aspectes més segregadors i negatius de la LOMCE; la reforma del sistema de beques i ajudes a l’estudi, que enguany té major pressupost (un 22% més) i inclou modificacions per a afavorir als estudiants amb menys recursos; el pla Educa en Digital, dirigit a proporcionar dispositius informàtics als alumnes més vulnerables; o el programa PROA+ per al reforç educatiu, entre altres. A tot això cal afegir els 2.000 milions d’euros procedents del Fons Covid-19 el repartiment del qual a les CC. AA.. es farà en els pròxims dies.

Totes aquestes iniciatives “conflueixen a assegurar una formació capdavantera i especialitzada que done resposta a les necessitats immediates i a mitjà termini de la nostra economia”, ha explicat Celaá. “Per a aconseguir una reconstrucció econòmica i social justa i sostenible, és crucial que tots els sectors ens comprometem amb una formació de qualitat, moderna, flexible, cualificante i excel·lent”, ha afegit.

Celaá ha agraït a AMETIC la seua col·laboració, en virtut de l’acord signat amb el Ministeri, en la revisió dels títols d’FP (Formació Bàsica) vinculats al sector tecnològic i en el disseny de cursos de formació destinats al professorat.

“Ara o mai, l’educació i la Formació Professional han de fer el salt transformador que acompanye i impulse la revolució digital. Educació i cooperació són les claus per a fer front a les conseqüències econòmiques i socials derivades de la crisi sanitària”, ha conclòs la ministra.

La trobada se celebra enguany sota el lema Digitalització i Sostenibilitat per a la Reconstrucció. Davant la crisi causada per la pandèmia de la Covid-19 i la necessitat de garantir l’estat de benestar i el futur de les pròximes generacions, AMETIC reuneix les principals figures del sector públic i privat per a abordar el paper que la digitalització i la sostenibilitat jugaran en el disseny del país.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *