Zéosis, la nova obra d’Antonio Camaró que reivindica la unió entre Orient i Occident

L’artista signa un acord de depòsit de la seua nova obra amb Lumbini Garden Foundation pel qual aquest quadre queda vinculat a la figura de Mahar Kanura Buda que serà exposat en el temple que la fundació construirà a Càceres

Una setmana després dels actes organitzats per Lumbini Garden Foundation en l’Edifici del Rellotge del Port de València, novament la fundació presidida per José Manuel Vilanova continua sent notícia en la capital del Túria. Aquesta vegada, encara que el vincle continua sent la pau i unió entre les diferents creences de la Terra -cristianisme, judaisme, islamisme i budisme- l’entorn i l’amfitrió canvien.

De l’enclavament marítim l’entitat “viatja” al centre històric de València, passant de l’Edifici del Rellotge al Palau de Malferit en la cèntrica i històrica via Carrer dels Cavallers 22. Seu de la Fundació Llibertes 7 i del Museu L’Iber.

Alejandro Noguera també un acord entre la Fundació Llibertes 7 i Lumbini Garden Foundation. Un acte humanista i carregat del simbolisme de pau i entesa entre els líders de les quatre grans creences del planeta.

La setmana passada, concretament els dies 8 i 9, l’Edifici del Rellotge del Port de València es convertia en l’epicentre i icona nacional i internacional de la cultura i la fraternitat humanística i espiritual. En l’emblemàtic centre es fonien per primera vegada en una abraçada, sota la mirada de la figura de Mahar Karuna Buda, les quatre creences de la humanitat: Cristianisme, Judaisme, Islamisme i Budisme.

Aqueixa unitat espiritual quedava emmarcada en dos actes, un civil i un altre espiritual, organitzats per Lumbini Garden Foundation i sota la presència de dos símbols d’humanitat i pau: la figura de Mahar Karuna Budha i el quadre del pintor Antonio Camaró: Zéosis.

L’Edifici del Rellotge del Port de València es convertia en un lloc carregat de simbolisme i d’unió entre Orient i Occident per mitjà de la Fundació Lumbini Garden i la nova obra de Camaró, que va inundar el recinte amb les seues litografies entre els representants institucionals, civils i líders espirituals de les quatre religions representades en la seua nova obra i que es van donar cita en l’emblemàtic edifici i entorn a la Mar Mediterrània, cresol de cultures i punt neuràlgic de la mil·lenària ruta marina de la seda, de la qual a capital del Túria i el seu port han sigut enclavaments històrics.

Una setmana després, Antonio Camaró i Lumbini Garden Foundation tornen a reunir els líders de les quatre creences de la terra i ho fan en el cor de València, en el mateix centre històric de la ciutat: en el Palau de Malferit, situat al Carrer Cavallers 22, seu de la Fundació Llibertes 7 i del Museu L’Iber, situat a escassos metres del Palau de la Generalitat.

El motiu d’aquesta nova trobada, la presentació de la nova obra de Camaró: Zéosis i dos acords també històrics. El primer entre el pintor i la fundació Lumbini Garden. El segon, l’acord de col·laboració entre la fundació Llibertes 7 i Lumbini Garden amb la signatura de l’acord de col·laboració entre els seus dos representants Alejandro Noguera, a més d’intel·lectual, escriptor i historiador en representació de Llibertes 7 i José Manuel Vilanova, president de Lumbini Garden Foundation.

Antonio Camaró torna activar la seua obra com a resposta a la paràlisi que està suposant la segona oleda provocada per la pandèmia del Covid 19. De fet, Camaró reivindica “amb major força encara, la capacitat de l’ésser humà per resistir i defensar els valors ètics i la solidaritat entre la Humanitat per a activar amb les nostres pròpies respostes i actituds el compromís social de cada persona enfront de les vicissituds de la vida”.

Zéossis: Unió, pau i harmonia

Antonio Camaró ha manifestat en la seu de la Fundació Llibertes 7 i Museu de L’Iber que Zéosis és “un al·legat d’unió entre Orient i Occident i suposa un jeroglífic de pau i harmonia entre totes les cosmovisions i cultures”. L’artista ha indicat que la seua nova obra està repleta de “simbolismes que transcendeixen totes les separacions, fronteres i límits, saltant les tanques de la barbàrie i l’horror que generen intransigència i violència”.

En aqueix sentit, l’artista ha deixat ben clar que en aquesta obra reivindica “l’essència i el comuna de tots els éssers humans. Enaltisc la persona en totes les seues dimensions i deixe constància d’una primavera holística i eterna del do de la vida. Evoque en ser evolucionat, profund i reflexiu, la finalitat del qual és la unió amb el diví, per a atraure el cel a la terra i així transformar els deserts en vergeles i rics oasis. A través d’aquesta obra perseguisc crear diàlegs i belles trobades, que és la manera d’eliminar els fonamentalismes, totalitarismes i dogmatismes, enriquint-nos de la grandesa del diferent i del plural que existeix en el gènere humà. Aquesta obra és el desig del ser perfecte, de veure’s en l’altre, d’entendre que l’altre sóc jo, per a així entre tots crear un món millor, on regne l’harmonia, l’amor i el respecte entre tots nosaltres”. En definitiva, sentència el pintor “Zéosis és una oda a la Humanitat”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *