L’artista internacional valencià, Antonio Camaró, treballa en un nou quadre dedicat a Miguel Hernández

Se celebra el del 110 aniversari del naixement del poeta d’Orihuela escriptor de “Perit en llunes”  

El pintor i acadèmic valencià, Antonio Camaró, està treballant en un nou quadre dedicat al poeta d’Orihuela, Miguel Hernández, en la seua obra “La Resistència Mental”.  A més, ha participat en l’acte del 110 aniversari del naixement del poeta que s’ha celebrat en el claustre del Palau del Temple, seu la delegació del Govern a la Comunitat Valenciana. En l’acte  han sigut presents el President, Ximo Puig,  El Ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez i la Delegada del Govern de la Comunitat Valenciana, Gloria Calero.

El pintor Antonio Camaró porta des de 2019 treballant en el seu projecte pictòric ‘La Resistència Mental’, en la qual advoca per “la llibertat de l’ésser humà enfront de la barbàrie dels totalitarismes” en memòria del seu avi, un exiliat antifeixista que va sobreviure en el camp de concentració ‘Argelés-Sud-Mer’ a França. “El meu avi va ser un exemple viu de l’esperit per sobreviure enfront de l’adversitat. La seua vitalitat i obstinació per viure són la llum de la meua pintura, com la poesia de Miguel Hernández”.

La Delegada del Govern de la Comunitat Valenciana, Gloria Calero i L’artista internacional valencià, Antonio Camaró.

La “Resistència Mental” es compon de diversos quadres en els quals Camaró denúncia l’aïllament social “contra l’actual populisme i extremisme ultra” que “condemna a l’ésser humà a l’exclusió social pel seu pensament, color, origen o la seua condició d’exiliat, refugiat o migrant”.

En aquest sentit, ha explicat que amb aquesta obra busca fer “un pas més” al simbolisme figuratiu, entés com “una oda a la vida” i a la “defensa dels drets humans en el context social i cultural actual i enfront dels estralls que està provocant la pandèmia en
tota la humanitat”.

El primer quadre d’aquesta obra està dedicat a la figura de Viktor Frankl que va sobreviure a diversos camps de concentració nazis, inclosos Auschwitz i Dachau. El segon quadre de la col·lecció l’ha dedicat *Carl Gustav Jung, el tercer Jacques Lacan i el que està treballant en l’actualitat sobre Miguel Hernández. “Vull recuperar la resistència i llum de la poesia que ha suposat per a mi Miguel Hernández”.

Camaró ha destacat la figura de literària de Miguel Hernández com el “poeta d’unió entre la generació del 27 i la generació del 36” i ha subratllat el “compromís de Miguel Hernández en la defensa de la democràcia i la seua lluita contra el totalitarisme, que va suposar el règim franquista, defensa que va pagar amb un alt preu, la seua mort. 

Ell era passió, força, color, generositat, lluminositat, i això és la “Resistència Mental”: La llum contra la foscor, l’amor enfront de l’odi, la generositat davant l’egoisme. En definitiva, la vida enfront de la violència, el terror i la mort”

L’artista internacional valencià, Antonio Camaró i el Ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *