Insnovae es declara en contra de la nova Llei Celaá

Com a associació, volem mostrar amb aquest comunicat el nostre total REBUIG, l’esmena transaccional 27 a la Llei Celaá aprovada aquest dijous passat per la qual s’elimina l’examen o prova d’oposició per a l’accés a aquest cos de funcionaris i se substitueix per una valoració de la capacitat i lideratge per a la funció inspectora.

Nosaltres els inspectors d’educació som un cos d’àmbit nacional i accedim a un cos docent per la realització d’una PROVA OPOSICIÓ on manifestem, no sols la nostra capacitat professional i els nostres mèrits en la nostra trajectòria com a docents, sinó que a més és una prova basada en els principis de TRANSPARÈNCIA (lliure concurrència i publicitat, capacitat i mèrits) que garanteixen una independència professional dels poders polítics que ocupen els estaments administratius del Ministeri d’educació o de les conselleries de les CCAA. A la inspecció d’educació no s’accedeix per una simple entrevista on es valores la idoneïtat política del candidat, ni s’accedeix per una designació digital “a dit” mitjançant una xarrada per a mesurar l’afinitat institucional als polítics de torn. Una democràcia moderna i sana requereix de la INDEPENDÈNCIA dels cossos de funcionaris de l’administració de l’estat o de les CCAA que exerceixen el control o la supervisió, per a no estar subjectes al poder polític.

Sol·licitem al Ministeri d’Educació i FP que no tire pel sòl la dignitat d’un COS DOCENT de llarga tradició educativa i respecte institucional a l’administració, solament per la complaença a uns grups parlamentaris socis de viatge polític que volen un peatge per a aprovar uns pressupostos. La imparcialitat i el bon fer d’un cos docent no s’embene per uns vots.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *