UCH-CEU juntament amb Unimel Educación celebren la I Jornada d’Immersió Lingüística d’Inglés

Aquest dissabte 12 de desembre va tindre lloc la primera Jornada d’Immersió Lingüística en llengua anglesa per a l’alumnat del Màster en Educació Bilingüe de la Universitat Cardenal Herrera al costat de Unimel Educación.

Docents natius juntament amb els alumnes practicant en la jornada

Docents natius juntament amb els alumnes practicant en la jornada
Amb el propòsit de crear un entorn comunicatiu angloparlants anàleg a l’experiència real de viatjar a l’estranger, es van desenvolupar al llarg de la jornada (que va durar des de les 9.30h del matí fins a les 18h de la vesprada) una sèrie d’activitats grupals en les quals la participació activa i la interacció conjunta entre alumnat i professorat *angloparlante van ser factors clau per a propiciar un context de parla anglesa natural i inclusiu on absolutament tots els estudiants van aportar el seu gra d’arena (independentment del seu nivell lingüístic).

Així, després de la reunió de presentació inicial i una vegada es van formar tres grups d’estudiants (cadascun acompanyat pel seu respectiu auxiliar angloparlants), cada equip va acudir a diferents aules de la facultat on es van allotjar les diverses dinàmiques de tipus joc de rol i de resolució de problemes. D’aquesta manera, sempre complint amb la condició sine qua non d’emprar l’anglés com a llengua vehicular, cadascun dels integrants de cada equip va haver de dialogar i cooperar amb la finalitat de desembolicar-se en les diverses situacions hipotètiques (si bé realistes) recreades en cada aula. Per tant, des del plantejament d’escenaris de supervivència com ara com una illa deserta, a la recreació d’un tribunal on l’equip de detectius havia de trobar inconsistències en els testimoniatges de l’equip acusat, cadascuna de les tasques va motivar als equips d’estudiants a prendre decisions en grup amb la condició de resoldre determinats problemes i endevinalles implícites en cada situació fictícia.

Al final d’aquesta jornada d’immersió lingüística, tant alumnat com professorat van tornar a reunir-se després de més de 8 hores per a acomiadar-se i compartir les seues impressions. Sens dubte, gràcies a la participació activa i entregada dels alumnes, així com gràcies a l’excel·lent labor per part dels professors i auxiliars nadius a guiar aquestes dinàmiques de presa d’identitats, podem dir amb certesa que aquesta primera jornada d’immersió lingüística va ser una experiència gratificant i, sobretot, tremendament beneficiosa a nivell formatiu per als alumnes del Màster en Educació Bilingüe del curs 2020-2021.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *